Muhalif komutan Ensar Mihraç Ural'ı nasıl öldürdüklerini anlattı

Muhalif komutan Ensar Mihraç Ural'ı nasıl öldürdüklerini anlattı
Suriye'de bir çok katliam gerçekleştiren hain terörist Mihraç Ural’ın öldürüldüğü iddialarıyla ilgili sessizlik korunurken Ahrar’uş Şam Komutanı Ural'ı nasıl öldürdüklerini anlattı.

Suriye'de bir çok katliama imza atan, Acilciler terör örgütü ve Esed rejimine tetikçilik yapan Mukaveme-i Suriye çetesinin lideri Mihraç Ural'ın öldürüldüğü yerel kaynaklar tarafınran doğrulandı. Yeni Şafak'a konuşan Ahrar'uş Şam Askeri Sözcüsü Ebu Yusuf El Muhacir, Reyhanlı katliamının emrini veren Mihraç Ural'a düzenledikleri operasyonun tüm detaylarını anlattı. Uzun süredir Lazkiye kırsalındaki askeri hareketliliği takip ettiklerini belirten El Muhacir, son bir ayda Cebeli Yunus'ta Rus, Şii ve Esed askerlerinin düzenli olarak toplantı yaptıklarını belirlediklerini ifade etti. Ebu Yusuf El Muhacir şunları kaydetti:

TOP VE GRAD FÜZESİ İLE VURULDU

Gerçekleştirdikleri iki toplantılarını takip edip yüzde 100 emin olmak için 3. toplantılarını bekledik. Salı güne saat 17:00'da yine toplandılar. Saat 18:00 gibi toplantı başladı ve biz toplantının başladığı karargahta 15 kişi olduğu bilgisini teyit edince operasyon içinn düğmeye bastık. 1 adet 130 milimetrelik top ve 4 adet Grad füzesi ile toplantının yapıldığı mahali vurduk." Hedeflerin imha edilmesinin ardından yaşanan sürece de yakından takip ettiklerini belirten Yusuf El Muhacir, “ Patlamaların ardından bölgeye onlarca ambulans geldi. İçerisinde kimlerin olduğunu belirlemek için ambulansları takip altına aldık. Lazkiye'deki Vatan Hastanesi'ne götürülen kişinin Mihraç Ural olduğu belirlerdik. Hastanedeki kaynaklarımız da Ural'ın hastaneye ölü olarak getirildiğini doğruladı. Daha sonradan Mihraç Ural'ın ailesi ve yakınları da hastaneye geldiğini belirledik" dedi.

6 RUS SUBAY DA ÖLDÜ

Ölenler arasında Rus subayların da olduğunu belirten Yusuf El Muhacir şunları kaydetti: Operasyonumuzda ölenler arasında 6 üst düzey Rus subayı, 4 üst düzey rejim askeri ve 5 Şii milis komutanın olduğu bilgisini aldık. Rejim sahadaki asker ve milislerin moralini bozmamak için Mihraç Ural ve diğer komutanların ölümünü gizleyecektir. Daha önce de Esed generallerinden Hasan Suheyl Hasan öldürülmüş ancak rejim, generalin yerine kardeşini geçirerek hileye başvurmuştu. İranlı Kasım Süleymani de vurulmuştu, İran ve rejim kaynakları akıbetini hala gizliyor. Ayrıca Süleymani de 6 aydır ortalarda gözükmüyor. Rejim Mihraç Ural konusunda da benzer taktik izleyecektir. Ancak operasyonumuz sonrasında hem rejim askerleri hem de destekçileri artık kendileri için emniyetli bir yer kalmadığını hissedeceklerdir."

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum