Dışişleri'nden Suriye'ye sert kınama

Dışişleri'nden Suriye'ye sert kınama
Dışişleri Bakanlığı, Suriye rejiminin aralarında öğrencilerin de bulunduğu sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Suriye'de rejimin halka yönelik saldırılarına yeniden hız vermesini, bu çerçevede, Lazkiye'deki Türkmen köylerini topçu ve havan atışlarıyla hedef almasını ve Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Deyr Asafir'deki bir okul ve hastaneyi vurarak aralarında öğrencilerin de bulunduğu onlarca sivili katletmesini şiddetle kınıyoruz. Ölen masum insanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Suriye'de çatışmaların durdurulması sürecinin, rejimin saldırılarıyla sonuçsuz bırakılmaması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Suriye'de 27 Şubat'ta yürürlüğe giren ve Suriye'deki ihtilafın sona erdirilmesine matuf siyasi sürecin başarıyla ilerleyebilmesi bakımından hayati önemi haiz olan çatışmaların durdurulması sürecinin, rejimin asla izah ve kabul edilemez bu tür saldırılarıyla sonuçsuz bırakılmaması gerektiğini düşünüyor, özellikle rejim üzerindeki nüfuzu kuşku götürmeyen ülkeleri, rejimin artık sistematik bir nitelik kazanan bu ihlal ve saldırılarını durdurmaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.