Türkiye ilk maçını kazandı!

Türkiye ilk maçını kazandı!
İstanbul'da başlayan Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakalarında Türkiye ilk maçında Gürcistan'ı 5-4 yendi.

Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakaları İstanbul'da başladı.

Silivrikapı Buz Pisti'nde gerçekleştirilen ve 9 Nisan Cumartesi gününe kadar sürecek organizasyonda, Türkiye'nin yanı sıra Bosna Hersek, Gürcistan, Güney Afrika, Lüksemburg ve Hong Kong milli takımları mücadele ediyor.

Şampiyonayı ilk sırada tamamlayacak ekibin bir üst kategoride mücadele etmeye hak kazanacağı organizasyonda, Türkiye ilk maçında Gürcistan ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk devresini Vitali Dumbadze'nin 10. dakikada attığı golle 1-0 geride kapatan Türkiye, ikinci devreye hızlı başladı ve 22. dakikada Andy Koçoğlu, 25. dakikada da Serkan Gümüş ile bulduğu gollerle 2-1 öne geçti. Gürcistan, 30. dakikada Boris Kochkin'in golüyle skoru 2-2 eşitlerken, Türkiye 40. dakikada Emrah Özmen ile rakibine karşılık vererek son devreye 3-2 önde girdi.

Maçın son devresine de iyi başlayan Türkiye, 41. dakikada Serdar Semiz'in golüyle skoru 4-2 yaptı. Daha sonra baskılı oynayan Gürcistan, 49. dakikada Mikhail Shalunov ve 54. dakikada Boris Kochkin'in kaydettiği gollerle skoru 4-4'e getirdi. Son bölümde etkili olan Türkiye, 57. dakikada Andy Koçoğlu ile bir gol daha bularak müsabakadan 5-4 galip ayrıldı.

Turnuvada bugün oynanan diğer maçlarda Bosna Hersek, Hong Kong'u 5-4, Güney Afrika ise Lüksemburg'u 3-2 mağlup etti.

Türkiye, turnuvadaki ikinci maçını bugün Lüksemburg ile yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.