Coniler o bölgeye gidiyor!

Coniler o bölgeye gidiyor!
Rusya’nın artan tehditlerine karşı müttefiklerine güven vermek için ABD, 2017'nin şubat ayında Doğu Avrupa'daki daimi askeri birlikleri güçlendirmeyi planladığını bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada (Pentagon) Amerikan ordusunun, Rusya'nın artan tehditlerinden endişe eden müttefiklerine güven telkin etmek için askerlerin, bölge içinde ve dışında rotasyonu çabaları çerçevesinde, üç tam donanımlı tugayın süreklilik prensibiyle Avrupa'ya konuşlandırılacağı belirtildi. Yeni önergeyle, önceden konuşlandırılmış teçhizatın yenilenmek üzere bölgeden kaldırılmasına ve ABD askerlerinin yanlarında daha modern ve dayanıklı teçhizat götürmesine izin verileceği kaydedildi. 

Daimi 29 bin 200 ABD askeri  

ABD'nin bu yeni kararının, Moskova yönetimine, müttefiklerine yönelik herhangi bir eylemin kabul edilmeyeceği mesajını vermesi öngörülüyor. Pentagon sözcüsü Laura Seal, tugayı kendi teçhizatıyla bölgeye göndermenin, ordunun, Avrupa'ya güçlerini ve teçhizatını hızlıca konuşlandırma kabiliyetini tatbik etme fırsatı tanıyacağını belirterek, bölgeye en modern teçhizatın gönderileceğine işaret etti. ABD'nin Avrupa'daki kalıcı güçlerinin sayısı yaklaşık 62 bin. Bunun 25 bini orduda görevli askerler. Yeni plana göre, Avrupa'daki ABD askeri sayısı her daim 29 bin 200 olacak. 

Pasif izleyici değiliz

Pentagon’un açıklamasından kısa bir süre sonra Rossiya-24 televizyonuna konuşan Rusya’nın NATO daimi temsilcisi Aleksandr Gruşko, ABD’nin Avrupa’nın doğusunda askeri varlığını güçlendirmeye devam ettiğini belirterek, “Biz elbette pasif izleyici değiliz. Biz, tutarlı bir şekilde gerekli gördüğümüz ve bu asılsız güçlenmeyi telafi edecek tüm askeri önlemleri alıyoruz” dedi. 

Etkili cevap

Rus temsilci, “Elbette yanıtımız kesinlikle asimetrik olacak. Yanıtımız, askeri tehdit düzeyine ilişkin anlayışımıza uygun olacak ve fazla maliyetli olmadan maksimum etkili olacak şekilde ayarlanacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.