Kömür yardımı yapılmazsa ne olur?

Kömür yardımı yapılmazsa ne olur?
"Kömür yardımı yapılmazsa ne olur?" sorusunun cevabını Başbakan Yardımcısı Yazıcı verdi: Kömür yardımı yapmazsak kaçak elektrik kullanılacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ihtiyaç sahibi insanlara kömür yardımı yapılmadığı takdirde kaçak elektrik kullanımının artacağını, orman köylerinde ise ağaçların kesileceğini söyledi. 

Adapazarı Belediyesi tarafından yaptırılan 500 sosyal konutun anahtar teslimi törenine katılan Yazıcı, yaptığı konuşmada, sosyal devletin vatandaşını karda, kışta soğuğa terk edemeyeceğini ifade etti.

Yazıcı, "Vatandaşı karda, kışta sokakta bırakan ülke yöneticilerinin millet nezdinde vicdani sorumlulukları vardır. Vatandaşımız ısınamıyorsa, ısınma imkânı yoksa onu ısıtacağız. Nasıl ısıtacağız? Bugünkü imkânlar kömürle ısıtmaya imkân veriyor. Türkiye'nin yeteri kadar doğalgazı yok, dağ tepeye doğalgaz götüremez. Siz vatandaşa kömür vermezseniz nasıl ısınacak? Ya tezek yakacak, ya da orman köylüsü ise odun yakacak. Odunu nasıl temin edecek? Orman kesecek. Ya da kaçak elektrik kullanacak. Başka alternatifi var mı? O halde sosyal devlet vatandaşını ısıtmak zorunda." şeklinde konuştu.

Kömür yardımının hak etmeyenlere verildiği iddiaları olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları söyledi: "Biz kömür dağıtırken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapıyoruz. İlçelerde kaymakamlar, illerde valiler başkanlığında bu yardımları gerçekleştiriyoruz. Vakıf tarafından muhtaç vatandaşlar tespit ediliyor. Vakıflarda belediye başkanları, daire müdürleri, köy, mahalle muhtarları, il genel meclisi üyeleri, yardımsever vatandaşlardan da temsilciler var. Yardıma ihtiyacı olanları bu heyet tespit ediyor. Biz dağıtımını gerçekleştiriyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.