TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı

TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı
TSK, Kuzey Irak'taki PKK kamplarını imha etti. TSK Kuzey Irak'ta bulunan Zap ve Metina bölgelerindeki hedeflere iki hava harekatı düzenledi. Hava harekatında PKK hedefleri vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'takiZap ve Metina bölgesindeki PKKhedeflerine bugün F-16 ve F-4 2020'lerin katıldığı 12 hava aracı ile iki ayrı hava harekatı düzenlendiğini açıklardı. Hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiği belirtildi.

Bugün saat 08.30- 09:00 saatleri arasında, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Kuzey Irak'taki bulunan ZAP bölgesindeki PKK hedeflerine (mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar) F-16'ların katıldığı 4 hava aracı hava harekatı düzenlendi ve tespit edilen hedefler tam isabetle imha edildi.

Saat 10.15 - 11.00 saatleri arasında ise yine anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Kuzey Irak'ta bulunan Metina bölgesindeki PKK hedeflerine (mühimmat deposu ve sığınaklar) F-4 2020'lerin katıldığı 8 hava aracı ile hava harekatı düzenlendi. Tespit edilen 8 hedef tam isabetle imha edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.