'Milletin başına bela ettiler'

'Milletin başına bela ettiler'
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Davutoğlu'nun 'organik aydınlar istiyoruz' sözlerine cevap verdi.

Vural, dokunulmazlıklara ilişkin şöyle dedi: "Bugün AKP ve CHP, PKK ile ilişkili olanlarla ilgili fezlekeleri gündeme almamak için mazeret üretiyor. O bakımdan asıl mesele terör konusundaki siyasi ve hukuki tutumu güçlendirmesidir. AKP ile CHP’nin yaptığı önerge uzlaştıkları tek nokta ikisi de PKK terör örgütüne yardım ve yataklıktan fezlekesi olanları nasıl koruruz konusunda."

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, terörün can almaya devam ettiğini belirterek, dün Diyarbakır'da bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 7 polisin şehit olduğunu, 13'ü polis 27 vatandaşın yaralandığını hatırlattı. Vural, dün toplam 10 şehit olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Tüyler ürpertici durumla karşı karşıyayız. Gerçekten vurguladığımız noktayı ifade edecek kelime bulamıyorum. Memleketi ateş içerisinde bırakanların bu tablo karşısında hiç olmazsa vicdani bir sorumluluk duyup duymadıklarını soruyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Başımız sağolsun. Terörle mücadeleyi dün kazandık, bugün de kazanacağız. Türkiye'yi yönetenlerin gafletine rağmen güvenlik güçlerimizi bu mücadeleyi kazanacak iman ve güce sahiptir."

Bütün yaşadıklarımızı dikkate aldığımız da ellerinde OHAL gibi kanuni bir yetkiyi kullanma hakları varken bunu kullanmayanların sorumlu olduğunu anlatan Vural, "Bugün o bombalı saldırı sonucunda şehit olan polislerimiz eğer bu bölge içinde OHAL olsaydı belki şehit olmayacaklardı" ifadesini kullandı.
Vural, hükümete şu soruyu yöneltti: "Siz bu alanın tamamında alan güvenliği temin edemedikten sonra maalesef bu kahpe kalleş alçak saldırılar can almaya devam edecektir. Bu konuda anayasanın verdiği yetkiyi kullanmaktan neden imtina ediyorsunuz."

Orada bu idare şekli olsaydı terör örgütlerinin böyle bombalı araçları istedikleri gibi oraya koyamayacağını anlatan Vural, şunları söyledi: "Ve böyle bir saldırı 3 bakanın olduğu bir günde meydana geliyor. Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Sizde terörle mücadelenizi mahalle mahalle değil topyekün düşünmemiz lazım. Bir mahallede operasyon yapan polisimiz kalleşçe başka bir mahallede öldürülüyorsa sorumlusu bu yetkiyi kullanmayanlardır. Hainlere gerekli ders verilecektir. Yeter ki güvenlik güçlerimiz arkasında olsunlar."

Siyasi iradenin teröre destek olanlarla ilgili inisiyatif almaktan kaçındığına işaret eden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İrademiz çok net ama AKP ve CHP sulandırmak için ellerinden geleni yapıyor. Pazarlık yapıyorlar ne pazarlığı be. Öyle mi, böyle mi olsun. Yapılacak olan net gelin teröre karşı hukuku kullanalım. Dokunalım. Onlar bizim canlarımızı alıyor. Onlara yargının istediği gibi dokunmanın yolunu açalım diyoruz. Bunun neyini tartışıyorsunuz. Terörist olmayı gururla söyleyenler vardır. Özerklik diyenler vardır. Anayasanın 14’üncü maddesi çerçevesinde milletin bütünlüğüne demokrasiye kast eden bu eylemi yapan terör örgütüne destek verenlerle ilgili bırakın yargı çalışsın niye elini kolunu bağlıyorsunuz. Terör örgütü her gün canımızı alıyor. AKP-CHP dokunulmazlık pazarlıkları yapıyor. Kanımıza dokunuyor. Milletin kanına dokunuyor. Çağrım iki partiye. Dokunulmazlık karşısında terör konusunda öncelikli mutabakat sağlayalım."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'PYD için ABD ile küsecek değiliz' sözlerini değerlendiren Vural, şöyle konuştu: "Türkiye böyle bir konuda bile tavır oluşturmaktan vazgeçiyorsa Türkiye’yi koruyan ve düşünen yok. Bizim için ne konuştuklarınız önemli. PYD için ABD’ye küsecek değiliz. Türkiye’nin toprak bütünlüğüne kastediyor PYD çıkıyorsunuz. PYD yaptı diyorsunuz utanmadan da bunu söylüyorsunuz önemsiz bir şeymiş gibi orada konuşuyorsunuz. Kirli ve pis pazarlıklarınızı gayet iyi biliyoruz. Böyle bir politika olmaz. Milletin onurunu şerefini korumak zorundasınız. Ey Dışişleri Bakanı bende sana soruyorum: PYD’nin yanında mısın ABD’nin yanında mısın? Özlenen Obama’nın sesinin duymak için mi gidildi? Yoksa Rıza Bey oraya gitti diye mi gidildi."

Başbakan Davutoğlu'nun 'organik aydınlar istiyoruz' sözlerine karşılık olarak Vural şu değerlendirmeyi yaptı:

"İnorganik aydınları iki yıl önce akil adamlar diyerek milletin başına bela eden siz değil miydiniz. Bu inorganikleri nereden buldunuz ya. Organik aydın bunlar mı? Bizde organik başbakan istiyoruz. Bu milletin adıyla uğraşmayan, milli devletiyle üniter devletiyle, andıyla uğraşmayan, insanları kutuplaştırmayan organik siyaset istiyoruz. Bu düşüncelerin hepsi yabancı hormonlu düşüncelerdir. Hormonlu parti de istemiyoruz. Hormonlu başbakan olmaz. Hormonlu başbakanlık milletimize zarar veriyor. ABD’den yeni hormon yüklemesiyle yeni sistem arayışlarıyla bu milletin kurduğu değerleri ortadan kaldıracak zarar verecek her türlü girişime hayır diyoruz."

Dokunulmazlığa ilişkin tekliflerini ne zaman vereceklerine ilişkin soru üzerine ise Vural, konuyla ilgili olarak Pazartesi açıklama yapacağını kaydederek, "Bugün AKP ve CHP, PKK ile ilişkili olanlarla ilgili fezlekeleri gündeme almamak için mazeret üretiyor. O bakımdan asıl mesele terör konusundaki siyasi ve hukuki tutumu güçlendirmesidir. AKP ile CHP’nin yaptığı önerge uzlaştıkları tek nokta ikisi de PKK terör örgütüne yardım ve yataklıktan fezlekesi olanları nasıl koruruz konusunda. Yöntem ve öneri farklı ama iki parti bu eksende buluşmuş durumda. Bizimde bu terörle ilgili fezlekeleri olanları hiç olmazsa kaldırılmasına yönelik baskımızı gidermek için yaptıkları hamleye karşı bizimde yeni bir hamlemiz olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.