İngiltere'den Esed'e çağrı

İngiltere'den Esed'e çağrı
İngiltere, Beşşar Esed'i Suriye'deki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına saygı duymaya çağırdı.

İngiltere, Esed rejim güçlerinin Şam'ın Doğu Guta ilçesine düzenlediği saldırının, ülkedeki kısmi ateşkese gölge düşürdüğünü bildirerek, Beşşar Esed'i Suriye'deki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına saygı duymaya çağırdı.
İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood resmi Twitter hesabından, "Suriye'deki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına, Guta'da sivilleri hedef alan kabul edilemez hava saldırısı haberleri gölge düşürmüştür." ifadesini paylaştı.

İngiliz hükümetine bağlı "Birleşik Krallık DAEŞ'e karşı" birimi de Esed'i anlaşmaya saygı duymaya ve siviller ile muhalifleri hedef almaya son vermeye çağırdı.

Esed rejimi güçlerinin dün Şam'ın Doğu Guta ilçesindeki bir okul ve hastaneye düzenlediği hava saldırısında çoğu çocuk en az 20 kişi hayatını kaybetmiş, 30'dan fazla kişi yaralanmıştı.

Suriye İnsan Hakları Ağı'na göre (SNHR) kısmi ateşkes anlaşması 1 ayda yaklaşık 900 kere ihlal edildi ve 288 sivil hayatını kaybetti.

Doğu Guta, iç savaşın başından beri Esed güçlerinin yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. Ayrıca ilçenin Kafr Batna, Ayn Terma, Duma, Cobar, Beyt Suva, Hamuriye ve Cisrin beldeleri rejim ve Hizbullah'ın ablukası altında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.