Filipinler'de kıtlık protestosu: 2 ölü

Filipinler'de kıtlık protestosu: 2 ölü
Filipinler'de yaşanan kıtlık nedeniyle çiftçiler, kendilerine tarımsal destek sağlanması amacıyla eylem yaptı. Protestolarda 2 kişi öldü.

Filipinler'de yerel bir televizyon kanalında yer alan habere göre, ülkede yaşanan kıtlık nedeniyle mağdur olan çiftçiler eylem yaptı. 

Ülkenin güneyindeki Maguindanao bölgesine bağlı Cotabato kentindeki eylemlerde çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetti. 

Bölgede gıda sıkıntısı çeken 3 ile 5 bin çiftçinin üç gündür sürdürdüğü protestoda taş atanlara polisin tazyikli su sıkarak yaptığı müdahale sonucu ikisi emniyet yetkilisi 15 kişi de yaralandı.

Emniyet sözcüsü başkomiser Wilben Mayor, kafa travması geçiren iki polisin durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. 

Kidapawan Belediye Belediye Başkanı Joseph Evangelista da protestocuların Vali Emmylou Talino-Mendoza'dan 15
bin çuval pirinç talep ettiğini belirtmişti.

Filipinler'in güneyindeki Mindanao bölgesinde, El Nino kasırgasının etkisinin de yol açtığı aşırı sıcaklar nedeniyle pirinç üretiminde düşüş görüldü.

110 BİN TARIM İŞÇİSİ İŞSİZ KALDI 

Filipinler Ulusal Ekonomi ve Geliştirme Başkanlığı yarattığı ısıtıcı etki nedeniyle kasırgalara, şiddetli yağışlara, taşkınlara, kuraklıklara, yangınlara ve tarımsal ürün kayıplarına yol açan El Nino'nun Mindanao'nun kuzeyinde 110 bin tarım işçisinin işsiz kalmasına neden olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.