Musul operasyonu yeniden başladı

Musul operasyonu yeniden başladı
Irak ordusunun hava muhalefeti dolayısıyla ara verdiği Musul'u terör örgütü IŞİD'ten kurtarma operasyonuna yeniden başladığı bildirildi.

Bölgedeki Irak ordusu komutanlarından General Latif Haşim, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının dün gece saldırıya geçmesiyle  çatışmaların başladığını ve şu ana kadar onlarca militanın öldürüldüğünü  kaydetti.
 
Örgütün güç gösterisi yaparak saldırıya geçtiğini belirten Haşim,  bölgedeki son durumla ilgili şu bilgileri verdi:
 
"Irak askerleri, Mahmur cephesinin güneyindeki köyleri kontrol altına  almayı başardı ve ilerleme kaydediliyor. IŞİDsaldırı girişiminde bulunmasına  rağmen, geri çekiliyor. Örgüt elindeki köyleri birer birer kaybediyor. Dün gece  bir bölgede abluka altına alınan militanların çoğu etkisiz hale getirildi."
 
Örgütün saldırı için daha çok geceyi seçtiğini aktaran Haşim, gündüz  saatlerinde ise katyuşa füzeleri ile Mahmur ilçesindeki askeri bölgeleri hedef  aldığını söyledi.
 
Bölgede şu anda sıcak çatışmanın yaşanmadığını dile getiren Haşim,  IŞİD hedeflerinin uzun menzilli katyuşa füzeleri ile sürekli şekilde vurulduğunu  kaydetti.
 
"Uluslararası koalisyon ve Peşmerge güçleri karadan destek görevi  görüyor"
 
Iraklı komutan Haşim, "IŞİD ile girilen çatışmada ABD öncülüğündeki  uluslararası koalisyon ve Peşmerge güçleri karadan destek görevi görüyor. Söz  konusu güçlerle dayanışmamız en yüksek seviyede." değerlendirmesinde bulundu.
 
Bölgede Irak askerlerinin konuşlandığı cephelerin hemen arkasındaki  bazı kontrol noktalarında Peşmergenin yanı sıra ABD'li askerlerin yer alması da  dikkati çekti. ABD'li askerlerin Mahmur ilçesinin güvenliğini sağlamak amacıyla  nöbet tuttuğu da görüldü.
 
IŞİD militanları, Irak askerlerine yakın bölgelerdeki mevzilerde ateş  yakarak koalisyon güçlerine ait uçakların hedefleri görmesini engellemeye  çalışıyor. Örgütün ayrıca, elinde tuttuğu civar köylerden Mahmur ilçe merkezinde  yer alan Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı'na zaman zaman katyuşa füzeleriyle  saldırdığı da gözlendi.
 
Irak ordusu 24 Mart'ta başlattığı Musul operasyonunda üç köyü IŞİD'ten  geri aldıktan sonra pazartesi günü hava muhalefeti dolayısıyla operasyonu  durdurmuştu.
 
Irak'ın ikinci büyük kenti Musul, 10 Haziran 2014'ten bu yana terör  örgütü DAEŞ'in elinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.