Türkiye'den Ermenistan'a uyarı

Türkiye'den Ermenistan'a uyarı
Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'a yönelik saldırıları kınayarak, Ermenistan’ı ateşkese uymaya ve çatışmalara bir an önce son vermeye çağırdı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan tarafından dün gece temas hattında Azerbaycan'a yönelik olarak başlatılan topçu ateşleri ve sivil halkı da etkileyen saldırıların "kınandığı" belirtildi.

"Şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Ermenistan’ı ateşkese uymaya ve çatışmalara biran önce son vermeye davet ediyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, Ermenistan'ın yaklaşık çeyrek asırdır Azerbaycan’ın topraklarının beşte birini işgal altında tuttuğu hatırlatıldı.

"Söz konusu işgal sona ermediği ve Ermenistan saldırgan tutumundan vazgeçmediği müddetçe benzer çatışmaların yaşanmaya devam etme riski maalesef mevcuttur. Bu çerçevede, Ermenistan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarını da göz önüne alarak barışçı yollardan işgale bir an önce son vermesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, Yukarı Karabağ ihtilafının çözümü için oluşturulan AGİT Minsk Grubu’nun bir üyesi olan Türkiye'nin, ihtilafa Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeyi sürdüreceği vurgulandı.

Açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarov'u arayarak, çatışmalarda şehit düşen Azerbaycan askerleri için taziye dileğinde bulunduğu da kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.