Liseli öğrenciden insanlık dersi

Liseli öğrenciden insanlık dersi
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 75. Yıl Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Samet Açıkgöz, okula giderken bulduğu parayı sahibine teslim etti.

Düziçi İlçesinde 75.Yıl Endüstri Meslek Lisesi tesisat bölümü 11. sınıf öğrencisi Samet Açıkgöz davranışıyla Cumhuriyet Anadolu Lisesinin kalbinde taht kurdu. Ailesinin geçimine katkıda bulunmak ve okul harçlığını çıkarmak için hafta sonu tatillerinde bir dönerci de çalışan Açıkgöz, bulduğu bir miktar parayı sahibine teslim etti.

Alınan bilgiye göre, Samet, 30 Mart 2016 günü sabah okula giderken yerde bir miktar para buldu. Parayı sahibine ulaştırmak için ne yapacağını tasarlayıp doğruca Düziçi belediyesine giderek durumu anlattı. Samet Açıkgöz´ün iletişim bilgilerini alan Düziçi belediyesi yetkilisi, bir miktar para bulunduğu anonsu yaparak para sahibinin belediyeye uğramasını istedi. Parasını kaybeden Cumhuriyet Anadolu Lisesinde eğitim gören bir öğrenci, Düziçi belediyesine giderek bilgi aldı ve paranın kendisine ait olduğunu söyledi. Olayı parayı bulan Samet Açıkgöz´e bildiren belediye görevlilerinin yönlendirmesiyle Samet Açıkgöz parayı kaybeden öğrencinin okulu olan Düziçi Cumhuriyet Anadolu Lisesine gitti. Okula giden Samet burada bulduğu parayı Cumhuriyet Anadolu Lisesinde kendisi gibi öğrenci olan sahibine iade etti.

Öğrenci, parayı bulan Samet Açıkgöz'e teşekkür ederek kendisini bu güzel davranışından dolayı tebrik etti.

Düziçi Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Kaytancı ve yardımcısı Namık Dinç; bu örnek davranışı ile tüm okulun gönlünde taht kuran Samet Açıkgöz´le bir süre sohbet etti. "Senin gibi böyle güzel ahlaklı, doğru, dürüst ve hak yemeyen evlat yetiştirdikleri için annen ve babana çok teşekkür ederiz" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.