Gaziantep’te 12 Deaş’lı yakalandı

Gaziantep’te 12 Deaş’lı yakalandı
Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 8'i çocuk 12 DEAŞ üyesi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının yürüttüğü operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Hakkari Çukurca'da, güvenlik güçlerince düzenlenen arazi araması sırasında 92 roketatar mühimmatı, 5 bin 500 Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği ve 137 el bombası ele geçirildi.

TUNCELİ'DE 140 KİLO AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ

Tunceli'deki operasyonda, tespit edilen iki ayrı sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 140 kilo amonyum nitrat, 10 tüp ve 700 metre kablo ile bir av tüfeği ve 17 fişeği ele geçirildi.

Muş'da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması sırasında tespit edilen bir sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 15 tüp ve 3 akü ile muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

OĞUZELİ'NDE 12 DEAŞ'LI YAKALANDI

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu 8'i çocuk 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada, bir tabanca, şarjörü ve altı fişeği ile 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.