Öyle bir şey istiyor ki...

Öyle bir şey istiyor ki...
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, ülkesini kurtaran kişi olarak tarihe geçmek istediğini söyledi.

Sputnik'e konuşan veren Beşar Esed, "Tarihin sık sık yanlış yazıldığını ve çarpıtıldığını biliyoruz. Suriye'deki durumu ise en iyi tarihçiler ve Suriye halkı değerlendirebilir. Kendi adıma bir değerlendirme yapamam ancak belki de önceki yüzyıllarda görülmemiş vahşi uygulamaları kullanan teröristlerden ülkesini kurtaran ilk isimlerden biri olmak isterim. Suriye bölgenin önemli ülkelerinden biri olduğu için bölgeyi de kurtaran isim olarak tarihe geçmek istiyorum" dedi.
 
Esed, "Eğer Suriye devleti dağılsaydı ve anarşi olsaydı, bölgenin tamamı bundan etkilenirdi. Bu açıdan bakıldığında, tarihe geçmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

'SAVAŞIN ARDINDAN ARAP VE İslam DÜNYASINA NÜFUZ EDEBİLİRİZ'
 
Öte yandan Esed, Suriye'deki savaş sona erdikten sonra Arap ve İslam dünyasına nüfuz edebileceklerini, Ortadoğu'da önemli bir rol oynayabileceklerini belirtti.
 
Suriye'ye bulunduğu bölgede önemli bir tarihi yüklendiğini ifade eden Esed, "Bu rol, diğer halklara da nüfuz edecek. Çünkü burası tek bir bölge ve burada yaşayan insanlar ve gelenekler birbirine benziyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.