Cemaatin ABD planı!

Cemaatin ABD planı!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, paralel yapının Türkiye aleyhine ABD'de bir takım faaliyetler yürüttüğünü söyledi. Çavuşoğlu, örgütün bazı kongre üyelerinin de kampanyalarına maddi destek sağladığını ifade etti.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Obama'nın Türkiye ile ilgili sözlerinin doğru tahlil edilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir eleştirinin olmadığını belirten Çavuşoğlu, paralel yapının Türkiye aleyhine bir takım faaliyetlerinin olduğunu, bazı kongre üyelerinin kampanyaları için para harcadıklarını söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD ziyaretinde Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir eleştirisinin olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, paralel yapının ABD'de Türkiye aleyhine bir takım faaliyetlerde bulunduğunu ve bunları muhataplarına anlattıklarını kaydetti. İşte Çavuşoğlu'nun o sözleri:

"Cumhurbaşkanımıza yönelik bir eleştirisi olmadı, bunu doğru tahlil edelim. Türkiye'deki medya ile ilgili bir yorumu oldu, soruya cevap oldu daha doğrusu ama ben de vardım, ikili görüşmede bu hiç gündeme gelmedi.

"PARALEL YAPIYI ANLATTIK"

Gündeme gelen yerlerde de biz cevabımızı net bir şekilde verdik. Tüm örnekleriyle verdik ve paralel yapının ne olduğunu da çok iyi bir şekilde tekrar anlattık, tüm platformlarda tüm görüşmelerde anlattık. Bunların medya özgürlüğüyle ilgisinin olmadığını anlattık, başkaları hakkında sahte deliller üreterek, zamanında bunları hapse attıran insanların, gazeteciler bugün hesap verdiği zaman, 'Efendim basın özgürlüğü ya da gazetecilikten dolayı içeriye attırılıyor ya da atılıyor' demesi, gerçeklerden uzak bir anlayışın sergilenmesi demektir. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir cevap yoktur, her konuda. Yüzümüze söylesinler biz cevabımızı veririz ama bizim kendi aramızda konuşmadığımız bir konuyu konuşmuşuz gibi sonradan hava estirmek doğru değildir.

"PARALEL YAPI ÇOK PARA HARCIYOR"

Paralel yapı orada birçok kongre üyesinin kampanyalarını olsun masraflarını karşılama olsun çok para harcıyor. Kongre üyelerine böyle mektup geldi, baskı geldi diye de gıyabında bazı açıklamalar yapmayı doğru bulmuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum