Kahramanmaraş savaş alanına döndü!

Kahramanmaraş savaş alanına döndü!
Yeni çadır kent kurulması çalışmalarına karşı çıkan, HDP'lilerin de aralarında bulunduğu grup ortalığı savaş alanına çevirdi.

Kahramanmaraş'a yeni bir çadır kent kurulması  çalışmalarına karşı çıkan ve şantiyeye yürümek isteyen gruba Jandarma ekiplerince  müdahale edildi, başına taş isabet eden üsteğmenin yaralandığı olaylarla ilgili 6  kişi gözaltına alındı.

Merkez Dülkadiroğlu ilçesine bağlı Sivricehöyük Mahallesi'nde  Suriyelilerin barınacağı yeni çadır kent kurulmasına karşı çıkan, HDP'liler ile Maraş Yaşam Platformu üyelerinden oluşan grup, basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasının ardından gruptan bazı kişiler, çadır kentin  kurulacağı alandaki şantiyeye yürümek istedi.
Jandarmanın yürüyüşe izin vermemesi üzerine gruptan bazı kişiler,  jandarmaya taş ve sopalarla saldırdı.
Jandarma ekipleri, biber gazı sıkarak grubu dağıttı. Bu sırada başına  taş isabet eden bir üsteğmen yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye  kaldırılan üsteğmenin sağlıkdurumunun iyi olduğu öğrenildi.
HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve eski milletvekili Sebahat  Tuncel, jandarmanın müdahalesine tepki gösterdi.

Olaylarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Bu arada, jandarmanın müdahalesini görüntüledikten sonra bölgeden  araçla ayrılmak isteyenAnadolu Ajansı muhabiri Ersoy Sevinç'e gruptaki  kişilerden bazıları "niye görüntü çekiyorsun" diye tepki gösterdi.
Sevinç'i tehdit eden kişiler, kuruma ait aracın ön koltuğunda bulunan  kamerayı gasbettikten sonra yere atıp kırdı. Araya giren jandarma ekipleri,  kamerayı söz konusu kişilerden alarak Sevinç'e iade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum