Teröre 3 milyarla cevap

Teröre 3 milyarla cevap
Türkiye'de yaratılmak istenen kaos algısına en iyi cevap yabancılardan geldi. Yabancılar son 1.5 ayda 3 milyar dolarlık alım yaptı.

Ankara ve İstanbul’da patlayan bombalar yabancının Türkiye’ye bakışını değiştirmedi. Son 1.5 ayda hisse senedi ve tahvil piyasasında 3 milyar dolarlık net alım işlemi yapıldı.

17 Şubat ve 13 Mart'ta Ankara'da, 19 Mart'ta ise İstanbul'da patlayan bombalarla yaratılmak istenen kaos algısına yabancıdan tokat gibi cevap geldi. Geçen yılın son çeyreğinde yüzde 5.7, 2015'in tamamında ise yüzde 4 ile dünyanın en fazla büyüyen ilk 5 ülkesinden biri olan, ihracatta 14 ay sonra şubatta başlayan artışı martta da sürdüren ve enflasyonu düşmeye başlayan Türkiye, yabancıların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Yabancı yatırımcılar 12 Şubat-19 Mart tarihleri arasındaki 6 haftada borsada kesintisiz net alım gerçekleştirerek 1 milyar 514 milyon dolarlık pozisyon açtı. Yabancı, tahvil-bono piyasasında ise 1 milyar 429 milyon dolarlık alım gerçekleştirdi. Üç bombaya rağmen son 6 haftadaki toplam yabancı girişi 2 milyar 943 milyon dolara ulaştı.

BIST DÜNYA İKİNCİSİ

Borsa İstanbul (BIST), bu yıl yaratılmak istenen tüm olumsuz havaya rağmen pozitif ayrışmaya devam ediyor. 12 Şubat'tan bu yana geçen 1.5 aylık süreçte yüzde 16.1 yükselen Borsa İstanbul, son üç ayda ve yıl başından bu yana dünyanın en çok yükselen ikinci piyasası oldu. Borsa İstanbul ayrıca mart ayında yüzde 9.83 ile son iki yılın en yüksek aylık çıkışını gerçekleştirdi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum