Diyarbakırlı şehidin eşi PKK'ya lanet okudu

Diyarbakırlı şehidin eşi PKK'ya lanet okudu
Nusaybin'de şehit düşen Uzman Çavuş İbrahim Akdemir'in cenazesi, memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde toprağa verild.i

Mardin'deki askeri törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, helikopterle Bismil'e oradan da karayolu ile Türkmenhacı Mahallesindeki babaevine getirildi.

Güçlükle ayakta durabilen şehit eşi Seval asker selamı verdi, 15 yaşındaki kızı Sevcan ise babasının kepini elinden bırakmadı. Burada gözyaşları içerisinde helallik alınmasınının ardından Akdemir'in cenazesi cemevine götürüldü. Baba Mehmet Akdemir ise oğluna ait asker şapkasını taktı, fotoğrafını öptü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Türkmenhacı Mezarlığında toprağa verildi.

sehit_3713.jpg

ŞEHİT EŞİ: SOYSUZLARI SEVİNDİRMEYECEĞİM

Törene katılan Şehit Jandarma Kıdemli Çavuş İbrahim Akdemir’in eşi Seval Akdemir, soysuzları sevindirmemek için ağlamayacağını söyledi.

BEN KÜRT KIZIYIM, ONLAR KALLEŞ

Akdemir, “Benim eşim Diyarbakırlı, ben Muşluyum, babam Kürt, ben Kürt kızıyım. Ağlamayacağız, soysuzları sevindirmeyeceğiz. Onlar kalleş, Kürtlük davası değil, onların hepsi belirsiz. Ben eşime ‘gitme’ dedim ama o ‘olmaz’ dedi. ‘Bu vatan aşkıdır, bu sevda başkadır’ dedi. ‘Orada benim gibileri yok mu Seval dedi, eğer alnımızda yazılmışsa yaşayacaksınız’ dedi. ‘Kaderimizi değiştiremezsin’ dedi. Kurban olayım İbrahim’im. Ben seni çok sevdim. Emanetlerin başım gözüm üstüne. Ağlamayacağız, sevindirmeyeceğim onları. Allah bir daha onlara fırsat vermesin. Yıksınlar artık, yıkın, orada sivil halk yok, sivil halk orada kalır mı?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum