Torku Konyaspor Avrupa'nın zirvesinde

Torku Konyaspor Avrupa'nın zirvesinde
Torku Konyaspor, Borussia Dortmund ile yarışıyor.

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig ve Avrupa'nın en büyük 5 ligini (İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa) kapsayan değerlendirmeye göre, Alman ekibi Borussia Dortmund ile 2016'da yenilmezliğini korumayı başaran iki kulüpten biri oldu.

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Torku Konyaspor, sezonun ikinci devresinde yakaladığı yenilmezlik serisiyle Avrupa'nın önde gelen kulüplerini de gölgede bıraktı.

Konya temsilcisi, Avrupa'nın 5 büyük ligi olarak değerlendirilen İspanya (La Liga), İngiltere (Premier Lig), Almanya (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa'nın (Ligue 1) en üst futbol liglerindeki takımlar arasında, 2016'da "namağlup" unvanını koruyan iki ekipten biri olmayı başardı.

Aykut Kocaman yönetiminde kulüp tarihinin en başarılı sezonunu geçiren yeşil-beyazlıların yanı sıra Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund da 2016'da yenilgi yüzü görmedi.

Torku Konyaspor, lig ve kupada oynadığı 17 maçtan 13 galibiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı. Ligde topladığı 50 puanla 3. basamakta yer alan yeşil-beyazlılar, Avrupa kupası iddiasını sürdürdü. 2016'da yoluna yenilgisiz devam eden Torku Konyaspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Teknik direktör Thomas Tuchel yönetiminde, Bundesliga, Almanya Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 16 karşılaşmadır kaybetmeyen Borussia Dortmund da bu süreçte 14 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Ligde 67 puanla 2. sırada bulunan Borussia Dortmund, Almanya Kupası'nda yarı final, UEFA Avrupa Ligi'nde ise çeyrek finalde yoluna devam ediyor.

- Galibiyet rekorunu kırdı

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup eden yeşil-beyazlılar, 14. galibiyetini aldı. Konya temsilcisi böylece ligde bitime 7 hafta kala, 13 galibiyetle 1989-1990 sezonunda elde ettiği kulüp rekorunu kırdı.

Torku Konyaspor ayrıca puanını 50'ye çıkararak kulüp tarihinin en yüksek puanına da ulaştı.

Torku Konyaspor'un Süper Lig'de en çok puan topladığı sezon, 46 puanla yine Aykut Kocaman'ın teknik direktörlük yaptığı, 2005-2006 ile 2014-2015 sezonları olmuştu. Konya ekibi, 2005-2006 sezonunda ligi 7'nci, 2014-2015 sezonunda ise 8. sırada bitirmişti.

Torku Konyaspor'un 2016'da oynadığı resmi maçların skorları şöyle:

Spor Toto Süper Lig

Akhisar Belediyespor-Torku Konyaspor: 0-2
Torku Konyaspor-Kayserispor: 1-0
Galatasaray-Torku Konyaspor: 0-0
Torku Konyaspor-Osmanlıspor: 1-1
Torku Konyaspor-Medicana Sivasspor: 2-1
Mersin İdmanyurdu-Torku Konyaspor: 0-2
Torku Konyaspor-Trabzonspor: 2-0
Gaziantepspor-Torku Konyaspor: 0-1
Torku Konyaspor-Medipol Başakşehir: 1-1
Gençlerbirliği-Torku Konyaspor: 0-1

Ziraat Türkiye Kupası

İnegölspor-Torku Konyaspor: 1-1
Torku Konyaspor-İnegölspor: 2-0
Kayserispor-Torku Konyaspor: 0-1
Torku Konyaspor-Etimesgut Belediyespor: 2-1
Torku Konyaspor-Antalyaspor: 1-0
Beşiktaş-Torku Konyaspor: 1-2
Torku Konyaspor-Beşiktaş: 1-0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.