İran'dan Suriye'ye asker sevkiyatı

İran'dan Suriye'ye asker sevkiyatı
İran Ordusu Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı Tuğgeneral Araste, Suriye'ye özel kuvvetlere bağlı birlikler gönderdiklerini duyurdu.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı Tuğgeneral Ali Araste, ülkesininSuriye'ye askeri danışman olarak özel kuvvetler birlikleri gönderdiğini açıkladı.

"YEŞİL BERELİLER" SURİYE'YE GİDİYOR

Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'na göre, Tuğgeneral Araste, ülkede "yeşil bereliler"olarak bilinen özel birliklerin oluşturduğu 65'inci Tugay'a mensup askerlerin Suriye'ye gönderildiğini belirtti.

Araste, "Kara Kuvvetleri'nin bir parçası olan 65'inci Tugay ve diğer birlikleri Suriye'ye danışman olarak gönderiyoruz. Şu anda orada 65'inci Tugay'dan danışmanlar bulunuyor." dedi.

Araste, başkent Tahran'da 17 Mart'ta düzenlenen bir askeri mezuniyet töreninde"Keskin nişancı ve komandoları, Suriye ve Irak'taki bazı bölgelerde 'danışman' olarak kullanabiliriz" demişti.

Suriye'de altıncı yılına giren iç savaşta İran askerleri, rejim güçlerinin safında muhaliflere karşı savaşıyor. Suriye'deki çatışmalarda şu ana kadar aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askeri personelini kaybederken Tahran yönetimi, Suriye'deki savaşa müdahil olduğu yönündeki iddiaları resmi düzeyde yalanlıyor.

İran, çatışmalarda öldürüldükleri haberi basına yansıyan İranlıları, "gönüllüler" şeklinde nitelendiriyor.

Öldürülen Devrim Muhafızları mensuplarını ise "emekli", "eski asker" ya da "danışman" olarak nitelendiren İran yönetiminin bu tavrı, Suriye rejimine askeri destek verdiği yönündeki suçlamaları savuşturma amacı taşıdığı şeklinde yorumlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum