Hain saldırıyla ilgili yeni gelişme

Hain saldırıyla ilgili yeni gelişme
Diyarbakır'da 7 şehit verdiğimiz saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında mahkeme kararını verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Savcılıkta ifadeleri alınan F.K., Ç.İ., V.K. ve N.K., isimli 4 kişi hakkında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' eylemlerinden tutuklanmaları, şüpheliler Z.Ö., S.K. ve E.K., isimli 3 kişi hakkında 'Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma', 'Tasarlayarak Öldürme' eylemleri iddiasından tutuklanmaları, şüpheliler F.Ş. ve A.A., isimli 2 kişi hakkında ise 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' iddiasıyla Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanması talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiği bildirildi. 

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde sorguları tamamlanan A.A. ve F.Ş. isimli 2 kişi serbest bırakılırken, N.K., F.K., Ç.İ., 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' eylemleri iddiasından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına, S.K. ve Z.Ö. hakkında 'Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma', 'Tasarlayarak Öldürme' suçlamasıyla tutuklanmalarına, Ç.İ. ve V.K. hakkında ise 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçlamasıyla tutuklanmalarına karar verdi. 

Başsavcılık, olayla İlgisi olduğu değerlendirilen şüpheli 3 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ise devam ettiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.