3 bombacı patlayıcıyla yakalandı

3 bombacı patlayıcıyla yakalandı
İzmir'e terör eylemi için gelen MLKP üyesi 3 bombacı istihbarat ve terör ekipleri tarafından patlayıcı ile birlikte yakalandı.

Buca ilçesinde, bir hücre evine düzenlenen operasyonda, bombalı saldırı eylemi gerçekleştirmek üzere İzmir'e geldikleri tespit edilen MLKP-FESK üyesi 1'i kadın 3 terörist, tahrip gücü yüksek patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzemelerle yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince MLKP terör örgütünün silahlı kanadı FESK yapılanmasına yönelik takipte, Kobani'de silahlı bombalı saldırı eğitimi aldıkları belirlenen biri kadın 3 terör örgütü üyesinin güvenlik güçlerine yönelik bombalı saldırılar gerçekleştirmek amacıyla İzmir'e geldiği tespit edildi.

Ekiplerin çalışması sonrası Buca ilçesinde bir hücre evine düzenlenen operasyonda, bomba düzeneği hazırladıkları tespit edilen biri kadın 3 terörist, bol miktarda TATP olarak adlandırılan tahrip gücü yüksek patlayıcı, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve  sahte kimliklerle yakalandı. Gözaltına alınan örgüt mensuplarının sorgulamalarının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sürdüğü kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.