Ağır hakareti Merkel de kabullenemedi

Ağır hakareti Merkel de kabullenemedi
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ZDFneo kanalında yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretler içeren programı eleştirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ZDFneo kanalında yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretler içeren programı eleştirdi. Federal Hükümet sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan açıklamada, Merkel'in Jan Böhrmann'ın programını "bilinçli hakaret" olarak gördüğü, bunu da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon konuşmasında belirttiği bildirildi. Seibert, Merkel'in Davutoğlu'na yayın kuruluşunun hakaret içerikli progamı kaldırdığını da bildirdiğini söyledi. Sözcü, Merkel'in Federal Hükümetin basın ve ifade özgürlüğüne büyük değer verdiğini, ancak bunun sınırsız olmadığını da Davutoğlu'na ilettiğini belirtti. Alman İkinci Televizyonu ZDF, Böhrmann'ın programının tekrarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretler içeren bölümü çıkartmıştı. Böhrmann, mizah adı altında sunduğu ağır hakaretlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NDR'de yayınlanan extra 3 programına Türkiye'ninn tepkisini göstermişti.

Hala Görevde

Öte yandan ZDF televizyonu Jan Böhrmann'a karşı, ilgili videonun internetten kaldırılmasından başka herhangi bir yaptırım uygulamadı. ZDF'in tepkisiz kalması Almanya'lı Türkler arasında da büyük tepkilere neden oldu. Bir grup önceki gün ZDF binasına siyah çelenk bırakırken, suç duyurusunda bulunan Türkler de oldu. Alman televizyon tarihinin görmediği bir hakaret olarak nitelendirilen viedo hakkında ZDF'in Böhnrmann hakkında ne tür yaptırımlar uygulayacağı merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.