Kızılay Kurulu'nda önemli açıklamalar!

Kızılay Kurulu'nda önemli açıklamalar!
Başbakan Davutoğlu, Türk Kızılayı Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da, Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'na konuşuyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle: 

"Kızılay bir temsil hareketidir. Tarihin derinliklerinden yürüyüp gelen köklü bir milletin, dünya üzerindeki her millete temsil mesajı ileten bir harekettir. Sizler dünyanın her yerinde bizleri temsil ettiniz. 

Bütün bu yönleriyle baktığımızda Kızılayımız, çok değişik aşamalarda geçerek bu günlere geldi. 1877'de Sultan Abdülhamit'in fermanıyla Kızılay kuruldu. Zorlu süreçlerden geçildi. Trablusgarb'a gidip oradaki askerlerimizin yarasını sarmak üzere koşan Hilal-i Ahmer mensupları, bütün İslam dünyasında büyük bir harekete zemin oluşturdular. 

İstiklal harbinde millet olarak top yekün mücadele ettik, Halide Edip Adıvarlarla kazandı bu zaferi.

Harpler, zorluklar milletleri zorluklar karşı karşıya bırakır. Zamanla Türkiye'nin ekonomik imkanları daraldıkça, bu kurumun özünü dokuyan vicdan, muhabbet, temsil ve gönül boyutu zayıfladıkça Kızılay itibar kaybetti. Marmara Depremi sırasında nasıl zaaflarla karşı karşıya konulduğunu ortaya koydu. 

Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde başlayan AK Parti iktidarı Kızılay'ı asli misyonuna, asli gücüne kavuşturdu. 13 yılda öylesine derlendi, toparlandı ki bugün artık dünyanın gıpta ile takip ettiği bir Kızılayımız var. Hilal varsa şefkat var, hilal varsa kudret var... Aşkla çalışan Kızılay kadroları var, Kızılay kadrolarını donatan Türkiye Cumhuriyeti hükümeti var. 

Körfez Savaşı esnasında bir gecede 500 bin kardeşimiz Irak'tan geldiğinde zaafiyetimize bakın, bir de 3 milyon mültecinin geldiği Türkiye'ye bakın, aradaki farkı görürsünüz. Mülteci hareketleri karşısında 78 milyon vatandaşımız, bir ensar olarak mültecileri bağrına bastı. 78 milyon vatandaşımızın herbiri Kızılay neferidir. Hem böyle bir şefkat vardı milletimizde, hem kudret vardı devletimizde. 

Suriye söz konusu olduğunda Kızılay oradaydı, Irak'ta oradaydı, Dünyada ne kadar mazlum halklar var yine ordaydı.Teşekkürü borç biliiyorum. Kızılay hep var hep olacak. 

Kızılay nasıl Hilal-i Ahmer'de nasıl varsa bugünde hep olacak. İnşallah kan ihtiyacını karşılayacaksın, inşallah Ar-Ge merkezinide kuracaksınız. İnşallah Kızılay sanat merkezini de kuracaksınız.

Hükümet olarak bu süre zarfında sizin yanınızda olmak bizim boynumuzun borcu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.