Eşinin böbreğiyle hayata tutundu

Eşinin böbreğiyle hayata tutundu
Zonguldak'ta, böbrek yetmezliği nedeniyle 5 yıldır tedavi gören İlknur Kahya (33), eşi Engin Kahya'nın (37) verdiği böbrekle hayata tutundu.

İstanbul Başkent Hastanesinde geçen yıl gerçekleştirilen böbrek naklinin ardından tedavisi devam eden İlknur Kahya, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin böbreğiyle hayata adeta yeniden başladığını söyledi.

Eşiyle nişanlı olduğu dönemde, yaklaşık 7 yıl önce uyku hali, halsizlik ve işe gidememezlik gibi şikayetlerin başladığını anlatan Kahya, şöyle konuştu:

"Eşim, 'sen böyle insan değilsin' diyerek beni hastaneye götürdü. Hastanede böbrek yetmezliğini öğrendiğimizde eşim, 'sakın ağlama' dedi. Ağlatmadı... Bizi üniversiteye sevk ettiler. Oradaki tetkikler esnasında eşim hep yanımdaydı. Ben o sırada çok fazla üzülemedim. Hep destekleyen bir eşim oldu. İnsanların konuşmasına kulaklarımızı tıkadık. Çevremizdekiler, eşim için 'Ayrılırlar, bu çocuk bırakır' diye sözler söyledi ama biz o insanları hiçbir zaman umursamadık. Kararlarımızı kendimiz verdik ama en büyük destekçim eşimdi. Allah ondan razı olsun. Hiçbir zaman üzüntü, kırgınlık yaşamadım. Eşim en büyük destekçim olduğu için her zaman ayaklarımın üstünde sapasağlam durdum. Mutluyum, huzurluyum. Allah onu benim başımdan eksik etmesin. Sevgi her şeyi aşar. En büyük hastalığın, en zor adımların en büyük ilacı sevgidir. İlaçlar bir yere kadar, ilaçların tamir edemediğini sevgi ediyor. Beş yıldır diyaliz hastasıydım. Eşimin sayesinde 8 aydır diyalize girmeden yaşıyorum. Bu çok sevindirici bir şey."

Engin Kahya da eşiyle 2009'da tanıştıklarını ve 2010'da böbrek yetmezliği hastalığını öğrendiklerini belirterek, "O dönem daha nişanlıydık. Düğünümüzü bu sebeple ertelemek zorunda kaldık. Geçen yıl böbrek naklini gerçekleştirdik." dedi. 

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünde çalışmaya başlamasının ardından eşini geçen yıl ameliyat ettirdiğini anlatan Engin Kahya, şöyle devam etti:

"Geçen yıl ağustos ayında Başkent Üniversitesi Başkent Hastanesine gittik. Kontrollerimiz yapıldı ve böbrek uyumu olacağı söylendi. Biz de 20 Ağustos'ta ameliyat olduk. Aradan 8 ay geçti ve şimdi çok şükür iyiyiz. Bir sıkıntımız yok. İki böbreği birden kaybetmişti, tesadüf eseri öğrendik. Onun için evlenme kararı aldık. Çok şükür iyi yapmışız. Şu an çok mutluyuz. Kararımızdan hiçbir zaman geri adım atmadık. Her zaman şunu düşünmek gerekiyor, 'Bu olay sizin başınıza da gelebilir'. Onun için organ bağışı önemli, herkesin organ bağışında bulunması gerekiyor. İnşallah kimsenin başına gelmez. Gelenlere de örnek olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.