Bahçeli: Cumhurbaşkanı'na kimse parmak sallayamaz

Bahçeli: Cumhurbaşkanı'na kimse parmak sallayamaz
Devlet Bahçeli, bugün ki Meclis Grup Toplantısında 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı yabancı bir ülkede hiç kimsenin parmak sallayamayacağını' ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yabancı bir ülkenin devlet veya hükümet başkanının, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, hele bir de misafirse, gıyabında veya yüzüne karşı yaptığı eleştirisine sıcak ve normal bakamayacaklarını söyledi. Bahçeli, "Erdoğan’ın çok hatası vardır, kaldı ki bunu devamlı söylüyoruz. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı yabancı bir ülkede hiç kimsenin parmak sallayamayacağını da bir o kadar biliyor ve bunu savunuyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Mart-1 Nisan 2016 tarihlerinde ABD’nin başkenti Vashington’da bulunduğunu ve Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katıldığını belirten Bahçeli, “ABD Başkanı Obama’nın girişimleriyle 2010 yılından beri düzenlenen zirvede 53 ülkenin devlet ve hükümet başkanları da yerlerini almışlardır. Nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya fikrinin, bu yıl sonuncusu düzenlenen zirvenin ana fikri olduğu anlaşılmaktadır.” dedi.

Dünyayı nükleer silahlardan temizlemenin insanlık geleceği için hayırla anılacak ve herkesi memnun edecek bir misyon olduğunu kaydeden Bahçeli, “Ne var ki, önce ABD başta olmak üzere, diğer batılı devletler bu bağlamda günah çıkarmayı denemeli, bunda da samimi ve tutarlı olacak cesareti gösterebilmelidir. Erdoğan’ın ABD ziyaretinde nükleer güvenlik konusu ikinci plana düşmüştür. En azından ülke gündemi bunu göstermektedir. Erdoğan’ın ABD’ye intikali sırasında havalimanından itibaren başlayan olumsuzluklar ve nezaketsiz muameleler bizlerin gözünden kaçmamıştır. Bizim Cumhurbaşkanı’na bakışımız bellidir. Bugüne kadar aramızda geçen yoğun ve kıyasıya siyasi mücadeleler de unutulacak türden değildir. Ancak Erdoğan ABD’de Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmiştir. ABD yönetiminin havalimanında Erdoğan’ı bir manga askerle karşılamaya layık bulması bir defa Türkiye’ye haksızlık ve saygısızlıktır.” şeklinde konuştu.

Yabancı bir ülkenin devlet veya hükümet başkanının, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, hele bir de misafirse, gıyabında veya yüzüne karşı yaptığı eleştirisine sıcak ve normal bakamayacaklarını ifade eden Bahçeli şöyle konuştu: "Erdoğan’ın çok hatası vardır, kaldı ki bunu devamlı söylüyoruz. Erdoğan çok çam devirmiş, çok gönül kırmış, çok umut yıkmıştır. Bunu da biliyoruz. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı yabancı bir ülkede hiç kimsenin parmak sallamayacağını da bir o kadar biliyor ve bunu savunuyoruz. Obama giderayak terör örgütleriyle bağ ve bağlantısı konusunda durum muhasebesi yapmalı, sözünü bilip pişirmeli, ağzını derip devşirmelidir. Bizim bu duruşumuzdan istifade eden fitnenin ve tezviratın makineli yuvaları yine ileri geri birçok çarpıtma ve suçlama getireceklerdir. Ancak biz Türk milliyetçisiyiz, Obama’nın uydusu, ABD’nin sözcüsü, yanlış ve yalanın da müdafaacısı değiliz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.