Yağ yakmak için bunları tüketin

Yağ yakmak için bunları tüketin
Fazla kilolarınızdan ve yağlarınızdan kurtulmak fit bir vücuda sahip olmak için yağ yakan doğal gıdalardan faydalanmaya ne dersiniz?

Bazı gıdalar sağlıklı beslenmede ve kilo kontrolünde oldukça önemli rol oynuyor. Peki, zayıflamaya karar verdikten sonra mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken besinleri biliyor musunuz?

İşte yağ yaktıran ve uzun süre tok tutan gıdalar:

Yağ yaktıran gıdalar

Yeşil çay: Düzenli olarak yeşil çay içenler, içmeyenlere göre yüzde 45 daha yavaş kilo alıyor. Yeşil çay yağ yakımını ve kilo almayı belirgin bir biçimde yavaşlatıyor. İşte bu yüzden her gün en az 1 fincan yeşil çay tüketilmeli.

Kırmızı biber: Acı kırmızı biberin içindeki capsaicin maddesi metabolizmayı hızlandırıyor, vücut ısısını yükselterek enerji harcamaya neden oluyor.

Kivi: C vitamininin yağ yıkım metabolizmasını hızlandırdığı bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Kivi de C vitamin bakımından en zengin gıda. 100 gram kivide 400 miligrama kadar C vitamini bulunuyor.

Yağsız yoğurt: Günde 3 öğün yenen yağsız yoğurt, vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı olur. İçeriğindeki kalsiyum ve protein sayesinde özellikle bel ve göbek yağlarını eritir.

Tok tutan gıdalar

Yulaf kepeği: Son yıllarda adı çok sık duyulan yulaf kepeği uzun süre tok tutuyor. Ani iştah ataklarını önlüyor, geç acıkılmasını sağlıyor. Bir başka güzel tarafı da bağırsakların çalışmasını desteklemesi.

Brokoli

Brokoli: Vitamin, lif, kalsiyum yönünden zengin olan brokoli aktif zayıflama sürecinde sofraların baş tacı olmayı hak ediyor. Buharda haşlanıp, üzerine limon, az miktarda zeytinyağı ve baharatla yenmesi öneriliyor.

Beyaz lahana: Düşük kalori değeri, içeriğindeki yüksek lif sayesinde tok tutan gıdalar arasında başı çekiyor.
Zayıflamak isteyenler lahana yemeli.

Yeşil kabak ve balkabağı: Her iki kabak türü de tok tutanlar listesinin gözdesi! Yeşil kabağın idrar söktürücü etkisinin yanında kabızlığı giderici özelliği de var. Balkabağı az suyla şeker eklemeden haşlanıp, bol tarçın dökülerek yenmesi tavsiye edilir.

Sütlü kahve

Sütlü kahve: Yağsız sütle yapılan kahve, zayıflama sürecinde mükemmel bir içecek olacaktır. Ara öğünlerde içilebilen bir fincan kahve ile uzun süre tok kalınabilir.

Hayvansal protein: Her türlü hayvansal protein metabolizmayı çalıştırıp yağları yaktırır. Aynı zamanda tok tutar. Tavuk, köfte, yumurta ve kırmızı et mutlaka yenmeli.

Zayıflatan karışımlar

Diyet yaparken şeker ihtiyacını düşük kalorili sebze-meyve sularıyla karşılayabilirsiniz.

elma armut

En iyi meyve suyu karışımları: Elma-armut, kızılcık-üzüm-kuru-erik, elma-armut-ananas, portakalgreyfurt, elma-karpuz.

En iyi sebze suyu karışımları: Kereviz-ıspanak-domates-dereotu, salatalık-maydanoz-kereviz-zencefil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.