IŞİD bu ülkelere ve şehirlere saldıracak!

IŞİD bu ülkelere ve şehirlere saldıracak!
IŞİD yeni yayınladığı videoda Avrupa'daki birçok ülkeyi tehdit etti. Videoda terörist "Belki Londra, belki Berlin belki de Roma" ifadesini kullandı.

 

IŞİD, yeni yayınladığı bir video ile Londra, Berlin ve Roma gibi şehirlere saldırı düzenleyeceğini bildirdi.
Reuters'ın haberine göre, örgütün videoyu ne zaman çektiği bilinmiyor. Videoda İngilizce konuşan bir IŞİD'li "Dün Paris'ti bugün Brüksel, yarın neresi olacağını Allah bilir. Belki Londra, belki Berlin belki de Roma" ifadelerini kullandı.
Eski saldırılardan görüntülerin gösterildiği videoda, Londra'daki parlamento binası ve Roma'daki Kolezyum'un görüntüleri de yer aldı.

BELÇİKA SALDIRISINDAN SONRA TEHDİT ETMİŞLERDİ

Terör örgütü IŞİD, Belçika saldırılarını da bir video aracılığı ile üstlenmişti. Videoda Belçika kökenli bir terörist, Brüksel saldırılarının tadımlık olduğunu, IŞİD’e yönelik operasyonların sürmesi halinde daha büyük saldırıların gerçekleşeceğini söyledi.

"SALDIRILARIN DEVAMI GELECEK"

Videonun ikinci bölümündeyse Hollandalı IŞİD üyesi Hicham Chaib, başta Belçika olmak üzere, IŞİD’e yönelik operasyonlara destek veren tüm Avrupa ülkelerini tehdit etti. Hakkında tutuklama kararı bulunan Chaib, videodai “Avrupa Paris saldırılarından ders almadı, bu yüzden Brüksel’i düzenledik. Dahası gelecek” dedi.

IŞİD saldırıları sonucu Mart 2015'te Brüksel saldırısında 31 kişi, Kasım 2015'te ise Paris'te 130 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum