Güneydoğu halkı PKK'yi istemiyor

Güneydoğu halkı PKK'yi istemiyor
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaptığı araştırmada, terör örgütünün baskısından bıkan halkın önceliği PKK'nın bölgeden temizlenmesi.

Kamu Düzeni Müsteşarlığı'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaptığı araştırmada, terör örgütünün baskısından bıkan halk, önceliklerini şöyle sıraladı: Barınma, eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın (KDGM) doğu ve güneydoğuda düzenli olarak gerçekleştirdiği kamuoyu nabız yoklamasının son saha çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Yıllardır yaşadığı mahalle ve sokaklarda ölüm çukurları açılması, bomba düzenekleri, tehditle evlatlarının ellerinden alınması, Kürt kökenli vatandaşların önceliklerini de etkiledi.

'ÖRGÜT PENÇESİNDEN KURTARIN' 

Terör örgütünün kentlerde kurduğu barikatlar ve açtığı çukurlarla günlük hayatı yaşanmaz hale getirmesi, doğrudan yaşam alanınıhedef alması karşısında, bölge insanı ilk olarak "barınma sorununun" giderilmesini istedi. Bölge halkından bekledikleri desteği görmeyen teröristlerin öfkelerini vatandaşların evlerinden çıkarması, mevzi olarak kullanılan evleri ateşe vermesi de halkın bu tercihinde etkili oldu. PKK'lılar, halkı göçe zorladı, evlerindeki buzdolaplarını, tencereleri dahi patlayıcılarla tuzakladı.

 PKK'nın Kürtçe dil kursları ve sosyal faaliyetlerle bir araya getirdiği gençleri ve çocukları, propaganda yöntemlerini kullanarak sempatizan haline getirdiği ve suça sürükledikten sonra kuryeler aracılığıyla kırsala götürdüğü bölge halkınca bilinen bir gerçek. Bu nedenle yapılan ankette halk ikinci sırada tahminlerin aksine "eğitim" başlığına yer verdi. Yöre insanı, çocuklarının iyi eğitim alarak terör örgütünün pençesinden kurtarılmasını istedi. Son yıllarda insan kaynağı temininde zorluk çeken terör örgütünün çocukları zorla ya da kandırarak dağa çıkarması karşısında aileler, gençlerin kurtarılmasını öncelikle istedi.

OPERASYONLARA DESTEK... 

Sağlık, güvenlik ve istihdamla ilgili beklentilerini de dile getiren bölge insanı, terör operasyonlarından sonuç alınarak günlük hayatın normale dönmesi beklentisini de ifade etti. Terör örgütünce kendi yaşadığı yörede rahat bir nefes aldırılmayan, çocuklarını gönül rahatlığıyla okula gönderemeyen halk insanca yaşam sürmek için devletin teröristlere karşı verdiği mücadeleye destek verdiğini vurguladı.

 Büyük kayıplar veren ve eleman kaynağı kuruyan örgütün ailelere baskı kurarak her evden bir genç istemesi karşısında Ankara'da yeni gençlik programları başlatılması kararlaştırıldı. Okulların tatile girmesi ile birlikte doğu ve güneydoğudaki gençler, batı illerindeki gençlik kampları ve sosyal tesislerde misafir edilecek. Gençlerin, Çanakkale'yi görmeleri sağlanacak. Spor, sanat, bilişim teknolojileri gibi kurslar alıp memleketlerine döndüklerinde de bu eğitimlerine devam edecekler.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.