Galatasaray yönetiminden flaş karar! Satıyorlar..

Galatasaray yönetiminden flaş karar! Satıyorlar..
Sarı-Kırmızılılar, maliyeti 30 milyon Dolar’ı bulan Mecidiyeköy’deki oteli kiralama düşüncesinden vazgeçiyor.

Yılda 40 milyon Dolar’a yakın faiz ödeyen Dursun Özbek yönetimi, 150 milyon Dolar civarında bir fiyata oteli satıp borç kamburunu biraz olsun azaltmayı hedefliyor.

UEFA’dan gelen bir yıllık men cezası ile büyük bir gelir kaybına uğrayan ve banka borçlarına her yıl milyonlarca Dolar ödemek zorunda kalan Galatasaray yönetimi, mali darboğazı aşabilmek için çareyi Mecidiyeköy’de yaptırdığı oteli satmakta buldu.
 
Başkan Dursun Özbek’in ilk kez mali genel kurulda dile getirdiği ‘oteli satma’ düşüncesini harekete geçirmek için düğmeye bastığı ve alınan kredi ile birlikte toplam maliyeti 30 milyon Dolar’ı bulan otelin, temmuz ayında tamamlanır tamamlanmaz satışa çıkarılacağı bildirildi. 
 
Yönetim, oteli 150 milyon Dolar civarı bir rakama satıp 120 ila 125 milyon Dolar’a yakın kar elde etmenin planlarını yapıyor.
 
GENEL KURULDAN ONAY İSTENECEK
 
Bu parayı tamamen artan banka kredi borçlarını kapamak için kullanacak olan başkan Dursun Özbek, kulübün belini büken yüksek faiz bedellerinden kurtulmayı hesaplıyor. 17 bin metrekare üzerine inşâ edilen oteli önce kulübün işleterek
 
yılda 5 milyon Dolar gelir elde edeceğini belirten yönetim, daha sonra yaptığı hesapla bu plandan vazgeçmiş ve satarak gelir elde etme yöntemini belirlemişti.
 
Sarı-Kırmızılı kulüp, banka faizleri ve borçlar nedeniyle senede 40 milyon Dolar’a yakın faiz ödüyor. Satıştan gelecek sıcak parayla bütçede rahatlama hedefleniyor. Başkan Dursun Özbek’in kendi projesi ile hayata geçen otelin satışı için, mayıs ayında genel kuruldan onay alınması bekleniyor.
 
(HT Spor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.