Terör Ankara'yı iflasın eşiğine getirdi`

Terör Ankara'yı iflasın eşiğine getirdi`
ANGİAD, terör saldırıları ardından yükselen korku ve panik havası yüzünden Ankara`da ticaretin durma noktasına geldiğini açıkladı.

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Ankara'da beş ay içinde gerçekleşen üç ayrı kanlı terör saldırısının yalnızca canları değil, huzur ve güven ortamını da hedef aldığını söyledi. Bombalı saldırılar sonrası yaratılan panik havasının tüm kenti etkisi altına aldığını vurgulayan Altındağ, insanların sokağa çıkmaya, alışveriş yapmaya korkar hale geldiğini ifade etti. 

Saldırıların hedefindeki yerlerden Kızılay'da ticaretin adeta durma noktasında olduğuna dikkat çeken Altındağ, "Kızılay esnafının cirosu yarı yarıya düşmüş, personel ve kira giderleri karşılanamaz, çek-senet ve faturalar ödenemez hale gelmiştir. Bu durum, Ankara ticaretinin can damarı diyebileceğimiz Ulus ve Tunalı Hilmi gibi hareketli bölgeler ile AVM'ler için de geçerlidir" diye konuştu.

KIZILAY'A DESTEK PAKETİ ŞART

Ankara ekonomisinin, Cumhuriyet tarihinin en zor dönemini geçirdiğine de dikkat çeken Emre Altındağ, şöyle devam etti:

"Gerekli önlemler alınmadığı, esnafa destek olunmadığı takdirde kentimizi karanlık günler beklemektedir. Kepenk indiren, eleman çıkaran işletme sayısı giderek artmaktadır. Ticaret erbaplarının temsilcileri olarak bizlerin bu duruma seyirci kalması mümkün değildir. ANGİAD'ın talebi şudur  bugün terörle mücadele edilen bölgelerimizdeki esnaflara verilen desteklerin aynısı Kızılay esnafı için de verilmelidir. Vergi ve prim borçlarının ertelenmesi, faizsiz kredi verilmesi, sigorta primlerinin bir bölümünün devlet tarafından ödenmesi esnaf için can suyu olacaktır."

PARTİLERLE GÖRÜŞME YAPILACAK

ANGİAD Başkanı Emre Altındağ, Ankaralı genç işadamları olarak, kent ekonomisinin ağır yara almaması için başta siyasi partiler olmak üzere tüm kurumlara çağrıda bulunduklarını da söyledi. Altındağ, "Çağrımız sözde kalmayacak, harekete de geçeceğiz. Başta iktidar olmak üzere siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya gelerek, bu konuda adım atmalarını, karar birliğine varmalarını talep edeceğiz. Ankara zaten yaz aylarında adeta ölü şehir. Buna bir de terör havasının darbe vurmasına izin vermemeliyiz." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.