İsrail sonunda bunu da yaptı

İsrail sonunda bunu da yaptı
İsrail'in Kudüs kentinde, son dönemde artan saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin anıldığı bir park, terör olaylarını kışkırttığı ve izinsiz olduğu bahanesiyle İsrail polisi tarafından yıkıldı.

İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün Rasulamud mahallesindeki parkta, son dönemde İsraillileri hedef alan saldırılarda öldürülen Filistinlilerin anıldığını yazdı. Filistinlilerin, parka ağaçlar dikerek öldürülen en az 47 Filistinlinin fotoğraflarını ağaçlara astığı belirtildi. 

ANMAYA BİLE İZİN YOK

İsrailli yetkililer ‘terörist’ olarak niteledikleri bu kişilerin kamusal alanda anılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

İsrail polisi ve belediye görevlileri dün sabah dikilen ağaçları söktü ve asılan resimleri kaldırdı. İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, “Polis ülkede terörü kışkırtmaya çalışan her türlü gösteriye kararlılıkla karşı koyacaktır" dedi.

FİLİSTİNLİLER ANISINA ZEYTİN AĞAÇLARI DİKİLDİ

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da ise, BM’nin desteklediği Tarım Komiteleri Birliği isimli Filistinli grup, İsrail tarafından yargısız infaz sonucu öldürülen Filistinliler anısına 200’den fazla zeytin ağacı dikti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.