KKTC'de süt eylemi

KKTC'de süt eylemi
KKTC Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, sütün pazarlanmadığı gerekçesiyle Süt Endüstrisi Kurumu önünde sütlü eylem yaptı.

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali’nin Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) Yönetim Kurulu ile toplantı yaptığı sırada SÜTEK önünde eylem gerçekleştirdi.

VARİL DOLUSU SÜTLERİ DÖKTÜLER

KKTC Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, sütün pazarlanmasında yaşanan sıkıntıların aşılamaması nedeniyle geçen hafta aldığı eylem kararını hayata geçirdi. SÜTEK önünde toplanan üreticiler yaşadıkları sorunlara hükümetin hiçbir açılım getiremediğini belirterek, satamadıkları varil dolusu sütleri dökerek tepkilerini dile getirdi.

BİNANIN BAHÇESİ SÜT DOLDU

SÜTEK binasına girmek isteyen üreticilere, güvenlik görevlileri izin vermedi. Üreticiler de beraberinde getirdikleri sütleri binanın bahçesine döktü. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, son üç aydır birliğin kendi imkanlarını kullanarak, süt fazlasını pazarlamaya çalışmalarına rağmen gelinen noktada ülkedeki süt fazlasına pazar bulamamaktan şikayet ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.