Kurtulmuş'tan ilginç ekonomi yorumu

Kurtulmuş'tan ilginç ekonomi yorumu
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye olarak henüz ekonomide süper lige çıkmış değiliz. Şuan play off oynuyoruz. Play off’u oynarsak bir ileriye gidebiliriz” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Ankara’da Siteler esnafını ziyaret etti. Ziyaret öncesinde Siteler Mobilyacılar Odası’nda Siteler esnafı ile buluşan Kurtulmuş, Türkiye’de terör örgütlerinin amacının vatandaşı korkutmak, ürkütmek ve içine kapanmalarını sağlamak olduğunu kaydederek, “Hükümet, planladığı işleri yapamasın, devlet hedeflerini ortaya koyamasın, Türkiye’nin daha fazla gelişmesi, kalkınması mümkün olmasın. İstedikleri şey budur. Biz de tam tersini söylüyoruz; ne fert olarak buna teslim olacağız, ne hükümet olarak ne de millet olarak buna teslim olmayacağız. Teröre inat, Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenlere inat el birliği içerisinde Türkiye’yi daha ileri noktalara taşıyacağız” diye konuştu.

"YÜZDE 5 BÜYÜME HIZI BİRİLERİNİN UYKULARINI KAÇIRIYOR"

Siteler’in Ankara’nın kalbi olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siteler yaklaşık 100 bine yakın insanın çalıştığı, Ankara’nın atardamarlarından birisi olan Siteler güçlü olursa Ankara ekonomisi, Türkiye ekonomisi güçlü olacağı bir yerdir. Siz güçlü olursanız biz güçlü oluruz. Türkiye ekonomik bakımdan dünyanın en hızlı kalkınan ülkelerden birisi olmaya devam ediyor. Yüzde 5 büyüme hızı birilerinin uykularını kaçırıyor. Onların uykuları kaçsın. Biz daha fazla çalışacağız. Yüzde 93’ü yerli ürün girdisi olan bir sektör ama bu sektörün belli sorunları var. Burada 2 milyar dolarlık pastayı biraz daha arttırmamız için markalarımız olması lazım. Sizin bire sattığınızı elin oğlu 50’ye satıyor. Bizim Siteler esnafımızın da bol miktarda ürün çıkarması lazım ve bol miktarda markalarımızı çıkarmamız, dünya ölçeğinde markalar oluşturarak daha yüksek karlar elde etmemiz lazım. Türkiye geçtiğimiz 13 yılda makro ekonomide belli bir seviyeye ulaştı ama sadece makro ekonomide başarılı olmak yetmez. Daha çok üreteceğiz, daha çok istihdam oluşturacağız, daha çok ileri teknoloji ürünlerine yatırım yapacağız, daha çok küresel ölçekte markalarımız olacak ve Türkiye uluslararası anlamda rekabet edebilen büyük bir ülke olacak.”

"TÜRKİYE’NİN DÜNYANIN 10 BÜYÜK EKONOMİSİNDEN BİRİ OLMASINI İSTEMİYORLAR"

Türkiye’nin tam bir yol ayrımında olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Türkiye olarak henüz ekonomide süper lige çıkmış değiliz. Şuan play off oynuyoruz. Play off’u oynarsak bir ileriye gidebiliriz. Süper lige çıkarız ya da Türkiye olarak kaldığımız yerde yerimizde sayarak arkadan gelenler bizi gelir geçer. Türkiye’nin 500 milyar dolar bir ekonomik güce ulaşmasını istemiyorlar. Türkiye’nin bu anlamda dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmasını istemiyorlar. Saldırının arkasındaki temel nedenlerden birisi, ekonomik olarak güçlü bir Türkiye’yi istememiş olmalarıdır. Buna karşı biz de ekonomi alanını bir milli mücadele alanı olarak görerek, ekonomi alanında daha çok istihdamı, üretimi, marka üretmeyi, teknoloji üretmeyi hedef aldık. Diğer yandan devlet ve milletin bütünleşmesini istemiyorlar. Devlet başka telden, millet başka telden çalsın istiyorlar. Ne zaman devlet ve millet arasındaki mesafe yakınlaşırsa Türkiye’de birilerinin ne kadar canının sıkıldığını biliyoruz. Devlet ile millet bütünleşince birileri bundan huylanıyor ve mani olmaya çalışıyorlar. Bir asır evvel önce sınırları böldüler, şimdi insanların zihinlerini ve gönüllerini bölerek birbirinden ayırt etmeye çalışıyorlar. Osmanlı’nın parçalanma sürecini tamamlamak istiyorlar. Buna müsaade etmeyecektir bu millet” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Kurtulmuş, Siteler esnafının sorunlarını dinledi. Bir esnaf ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik, “Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette” sözüne ilişkin eleştiride bulunarak, “Kılıçdaroğlu’nu Sayın Bakanımıza etmiş olduğu hakaretten dolayı kınıyorum” dedi. Esnaf salondan büyük alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.