Valilikten ’Muş’ açıklaması

Valilikten ’Muş’ açıklaması
Muş Valiliği, Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyüne 4 teröristin ölü, sözde Erzurum sorumlusunun sağ olarak ele geçirildiğini ve yardım yataklık yapan 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Muş Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Muş Valiliği koordinesinde, 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklerce; Varto ilçesi Teknedüzü Köyü kırsalında “Şehit Piyade Uzman Çavuş Suat Ocak 56” isimli operasyon icra edilmiştir. 6 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda; 27 Temmuz 2015 günü Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aslan Kulaksız’ın şehit edilmesi eyleminin planlayıcılarından ve Bölücü Terör Örgütü’nün sözde Erzurum Eyaleti Üçlü Yürütme ve Doğu Gücü Sorumlusu Devrim (kod adlı) Mehmet Hayme isimli BTÖ mensubu sağ olarak ele geçirilmiş, 4 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, bölücü terör örgütü mensuplarına işbirlikçilik yapan Teknedüzü Köyü Muhtarı Ali Rıza Şahin ve 3 kişi Varto Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınmış, 2 adet sığınak bulunmuştur.
Ayrıca; 1 adet RG-7 R/A, 2 adet anti-tank, 1 adet anti-personel R/A mühimmatı, 3 adet R/A sevk fişeği, 1 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 6 adet şarjör, 194 adet Kaleşnikof fişeği, 3 adet M-16 şarjör, 90 adet M-16 fişeği, 7 adet el bombası, 8 adet kütüklük, 1 adet büyük telsiz, 3 adet sırt çantası, çok sayıda örgütsel doküman, video kamera ve yaşam malzemesi (imha edildi) ele geçirilmiştir.

Bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.