ABD'nin verdiği silahlar PKK'nın eline geçmiş

ABD'nin verdiği silahlar PKK'nın eline geçmiş
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Bass, PKK’nın eline geçen ABD silahlarının, Irak ordusuna verilen silahlardan olduğunun belirlendiğini söyledi

Diplomasi Muhabirleri Derneği mensuplarıyla bir araya gelen Büyükelçi Bass, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Büyükelçi Bass, YPG ile ilgili bir soru üzerine, Türkiye'de terör ve şiddet eylemleri düzenleyen grupları reddettiklerini vurguladı. Suriye'de birlikte çalıştıkları gruplar konusunda dikkatli davrandıklarını ifade eden Bass, bu gruplarla sınırlı ölçüde ve IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda çalıştıklarını, Suriye'deki Arap gruplara da aynı niyetle destek verdiklerini söyledi.

"YGP'YE SİLAH VERMİYORUZ"

Konu hakkında çok fazla spekülasyon yapıldığına işaret eden Bass, "ABD, YPG'yi silahlandırmıyor. YPG'ye silah ve mühimmat vermiyoruz" diye konuştu. Zor bir dönemden geçildiğini kaydeden Bass, Türkiye'deki terör saldırılarından ve şiddetten üzüntü duyduklarını ve Türk halkının yanında olduklarını kaydetti.

İTİRAF ETTİLER: SİLAHLAR PKK'NIN ELİNDE

PKK'lı teröristlerde ele geçirilen ABD menşeili silahların listesinin ABD makamlarına iletilmesine ilişkin bir soru üzerine Bass, PKK'nın ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edildiği vurguladı. "Bu silahların Irak güvenlik güçlerine verilen stoklardan çıktığını doğrulayabildik" diyen Bass, bunun sürekli diyalog içinde bulundukları Türk hükümetine yardımcı olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.