Trafik sigortasında sabit fiyat planı

Trafik sigortasında sabit fiyat planı
16.5 milyon taşıt sahibini ilgilendiren trafik sigortasında sabit fiyat uygulamasına geçilmesi gündemde.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan aylık ekonomi bülteninin nisan sayısı yayımlandı. 16.5 milyon taşıt sahibini ilgilendiren ‘Trafik sigortasında, sabit fiyat uygulamasına geçilmesi planlanıyor’ başlıklı değerlendirmede Türkiye Sigortalar Birliği’nin (TSB) yayımladığı veriler aktarıldı.

Bültende yer alan bilgilere göre  trafik sigortasında teknik zararın 2015 yılında, geçen yıla göre 3 kat artarak 2.3 milyar lira olarak gerçekleştiği belirtildi. Kaskoda ise teknik kârın yıllık bazda yüzde 41 gerileyerek, 440 milyon lira olduğu hatırlatıldı.

TBMM’YE SEVK EDİLDİ

Trafik sigortasının prim üretiminin yıllık yüzde 37 artarak, 6.9 milyar lira olduğuna dikkat çekilen bültende şu ifadeler yer alıyor:

“Trafik sigortası primlerinde son bir yılda gözlenen sert artışlar nedeniyle hükümet, konuyu Torba Yasa’ya dahil ederken, fiyatlardaki artışı sınırlamak için sabit fiyat uygulamasına geçilmesi planlanıyor. Trafik sigortası için yeni düzenlemeye ilişkin Torba Kanun tasarısı ise TBMM’ye sevk edildi.

Yeni kanun tasarısına göre, zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamındaki tazminatlar, ilgili kanun ve kanun çerçevesinde hazırlanan genel şartlarda öngörülen usul ve esaslara tabi olacak. Söz konusu tazminatlar ve manevi tazminata ilişkin ilgili kanun ve genel şartlarda düzenlenmeyen hususlar hakkında, Türk Borçlar Kanununun haksız fiillere ilişkin hükümleri uygulanacak.

Tasarıyla, uygulamada zorunlu sorumluluk sigortasının açıklanan içeriğinde görülen tereddütlerin giderilmesi amacıyla teminat kapsamı dışında kalan haller de açıklığa kavuşturuluyor.”

DÜŞÜŞ TRENDİNDE

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Akif Eroğlu, zorunlu trafik sigortası prim artışlarıyla sigortalılık oranının düşüş trendine girdiğini belirterek, düşüş eğiliminin sürmesinin vatandaşları mağdur edebileceğini söyledi. Eroğlu, geçen yıl haziran ayında yüzde 81.20 olan zorunlu trafik sigortalılık oranının, bu yıl ocakta yüzde 79.22’ye düştüğünü belirtti.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.