Hamas ile Fetih yetkilileri yeniden görüştü

Hamas ile Fetih yetkilileri yeniden görüştü
Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, Fetih Hareketi'den üst düzey bir heyeti kabul etti

Gazze'deki Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'nin, Fetih Hareketi'nden üst düzey bir heyeti kabul ettiği bildirildi.

Hamas Hareketi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya el-Ağa başkanlığındaki Fetih Hareketi heyetinin Heniyye'nin ofisinde bir araya geldiği kaydedildi.

Açıklamada, Heniyye'nin, Hamas'ın Mısır'la ilişkileri onarmaya yöneldiğini, Mısır'ın iç işlerine karışmadığını, sınırı daha güçlü şekilde kontrol etmeye çalışarak hiç kimsenin Mısır'a zarar vermek için Gazze'yi üs olarak kullanmasına izin vermeyeceğini vurguladığı ifade edildi.

Ağa'nın da Mısır ve Hamas arasındaki ilişkilerin iyileşmesini desteklediği ve Hamas'ın geçen ay gerçekleştirdiği Mısır ziyaretinin önemli bir gösterge olduğunu söylediği belirtildi.

Taraflar arasında, Katar'da gerçekleşen görüşmelerin başarıya ulaşması, bölünmenin sonlanarak uzlaşı anlaşmasının uygulanması konularının yoğun şekilde ele alındığı kaydedildi.

Katar'ın başkenti Doha'da son aylarda, Fetih ve Hamas hareketleri arasında uzlaşının hayata geçirilme mekanizması ve bunun önündeki engellerin kaldırılması için görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Hamas dün Filistinli grupların temsilcileriyle, Kahire'de Mısırlı yetkililerle gerçekleşen görüşmelerin sonuçlarını ve Filistin'deki son gelişmeleri anlatmak için bir toplantı gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.