Davutoğlu Ayasofya'da!

Davutoğlu Ayasofya'da!
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ayasofya Müzesi'nde gerçekleştirilecek olan “Aşk-ı Nebi” sergisinin açılışına katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ayasofya Müzesi'nde gerçekleştirilecek olan “Aşk-ı Nebi” sergisinin açılışına katıldı. Davutoğlu'na burada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir eşlik etti. Davutoğlu, Bosna-Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile açılış kurdelesini kesti.
Burada bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Mübarek bir mekandayız, mübarek bir zamandayız. İstanbul, aşk ile bağlı olduğumuz şehirdeyiz. Ve o şehrin en mübarek mekancı Ayasofya. Bu mekan mekanlardan bir mekan değildir. Her taşı sadece kelam-ı ilahi'nin işlendiği bir mekandır. Bu mekan ile uğruna fethedildiği kelam buluştu. Allah bu buluşmayı hiç eksik etmesin.

Allah aşk-ı Nedi'yi bu Ayasofyamızdan ayırmasın. Şehitlerin bu mekanda hissettiklerini gelecek nesillere iletmekle mükellefiz. Üç ayların içindeyiz. Hep beraber ramazana doğru gidiyoruz. Cuma birlik vaktidir. Cuma herkesin aynı sefta durduğu bir vakittir. Geçen hafta Diyarbakır Ulu Camii'ndeydim. Bugün de Sultanahmet, Ayasofya. Birileri Ulu Cami'nin aşk ile işlenen köklü geleneğini Sultanahmet ve Ayasofya'dan koparmak isteyebilir. Bilinsin, bizler Ulu Cami'yi Sultanahmet ve Ayasofya'dan ayrı tutulmasına izin vermeyiz. 10 binlerce Diyarbakırlı kardeşim bizi bağrına basmıştı. Kimisi Cezayir'den, Kişisi Mısırdan, Endonezya'dan gelmişlerdi. Ama dillerinde aynı niyaz vardı. Teşekkür ediyorlardı. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Davutoğlu, “mesele saf bir anlatım meselesi değil. En güzel, en deruni aşk ise ona duyulan aşktır. Her aşk kutsaldır büyüktür ama peygambere duyulan aşk, onun ahlakıyla ahlaklanmak insanlar için en temel amaç. Aşk-ı Nedi Ayasofya ile buluştu. Bu topraklar da bu aziz mekanda aşk ilahi de aşk nebi de hiç eksik olmayacak. Bu topraklar kelamdan hiç kopartılmayacak. İstanbul'u Saraybosna'dan ayırmadık. barış içinde yaşadığımız hayırlı cumalar diliyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.