Kral Selman ve Sisi anlaştı! Kurulacak

Kral Selman ve Sisi anlaştı! Kurulacak
Suudi Arabistan Kralı Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile İttihadiyye Sarayı’nda bir araya geldi.

Resmi ziyaret için dün Mısır'a gelen Suudi Arabistan KralıSelman bin Abdulaziz, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisiile bugün öğleden sonra İttihadiyye Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider, ortak basın toplantısı düzenledi.

Kral Selman’ı Mısır’da görmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Sisi,Suudi Arabistan’ın savaş yıllarında Mısır’a verdiği desteği hatırlattı.
 
Sisi, “Ortak Arap işbirliği için yeni bir sayfa açıyoruz. İkinci vatanınız Mısır’a gelişiniz iki halk için yeni bir başlangıç olmuştur. Arap ve İslam dünyası çok hassas bir dönemden geçiyor. Mısır ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliği Filistin, Suriye, Yemen ve Libya krizleri gibi bölgedeki sorunların çözümünde etkili olacaktır. Mısır halkı, 1956, 1967 ve 1973 yıllarındaki savaşlarında Suudi Arabistan’ın kendilerine verdiği desteği unutmamıştır” dedi. 

'KÖPRÜ YAPILMASI İÇİN ANLAŞTIK'
 
Kral Selman, Mısır ve Suudi Arabistan’ı bir birine bağlayacak köprü yapılması konusunda anlaştık Kral Selman da Mısır halkı ve Sisi’ye şükranlarını sunduktan sonra, iki ülkeyi karayoluyla birbirine bağlamak için Kızıldeniz üzerine bir köprü yapılacağını açıkladı.
 
''Mısır ve Suudi Arabistan arasında çok büyük projeler başlatılmıştır. Kızıldeniz’de Mısır ve Suudi Arabistan’ı bir birine bağlayacak bir köprü yapılması konusunda Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile anlaştık'' diyen Selman’ın sözleri üzerine Sisi, köprünün adının Kral Selman bin Abdulaziz Köprüsü olmasını önerdi. Kral bu öneriyi memnuniyetle karşıladı.
 
Kral Selman konuşmasında ayrıca, Mart 2015’de düzenlenen Arap Birliğizirvesinde açıklanan Ortak Arap Askeri Birliği’nin oluşturulması konusundaki temennisini de dile getirdi.
 
İki liderin konuşmasının ardından iki ülke heyetleri arasında Sina Yarımadası’nda iskan ve Kahire’nin batısında elektrik santrali inşası, Kasr el-Ayni Hastanesinin modernizasyonu, çifte vergiyi engelleme, nükleer enerji işbirliği, deniz petrolünün çıkarılması, deniz sınırlarının belirlenmesi, eğitim, kültür ve ziraat gibi farklı 15 konuda anlaşma ve protokol imzalandı.
 
Basın toplantısının bitiminde gazetecilerden soru alınmaması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.