Rusya'dan Türkiye'ye sözlü saldırı

Rusya'dan Türkiye'ye sözlü saldırı
Rusya Başbakanı Medvedev, Azerbaycan-Ermenistan gerginliğiyle ilgili Türkiye'nin tavrını hedef alan sözler sarf etti.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye’nin Karabağ’daki çatışmalar konusunda ateşkes çağrısı yapmak yerine taraflı açıklamalarda bulunmasının endişe yarattığını söyledi.

Rossiya 24 televizyonunda yayınlanan Vesti v Subbotu programında konuşan Mededev, bazı güçlerin Karabağ krizinin sonuçları ve bu krizin Ortadoğu krizine etkisini dikkatle takip ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Karabağ krizinin etkilerinin Ortadoğu’ya ve Rusya’ya nasıl etki ettiğini dikkatle analiz eden güçler var. Tüm krizler bir süre sonra öyle ya da böyle siyasi kararların alınmasında bir faktör olabiliyor. Bu nedenle bu krizi dışarıdan etkileyen faktörler olabileceğini de ihtimaller arasında görüyorum. Bu konuda Türkiye faktörü muhtemelen var, zira Türkiye kriz konusunda pozisyonunu belli etti."

SURİYE'DE SİVİLLERİ KATLEDEN RUSYA TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRİYOR

Türk yetkililerin Azerbaycan’a destek verdikleri yönündeki açıklamalarına değinen Medvedev, “Sakin olmak, müzakere masasına oturmak ve ateşkes çağrısı yapmak yerine farklı ifadeler kullanıldı. Neden, ateşi körüklemek için mi? Bunlar kesinlikle endişe verici” dedi.

KARABAĞ'DA ATEŞKES İHLALLERİ SÜRÜYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun Azeri mevzilerine havan topları ve ağır silahlarla saldırdığı, ateşkesi 120’den fazla defa ihlal ettiği belirtildi.

Öte yandan Karabağ Savunma Bakanlığı ise Azerbaycan’ın da ateşkesi ihlal ettiğini ve havan toplarıyla saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Azeri ordusunun Ermeni ordusu saflarına 121 topçu mermisi attığını belirtti.

RİA Novosti’ye konuşan Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak da, Azeri ordusunun gece ve sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan sınırında ağır kalibreli silahlarla 16 kez ateş ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.