Bakan açıkladı! Çalışanlar dikkat

Bakan açıkladı! Çalışanlar dikkat
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 5 ve üzerinde çalışanı olan işletmelerde maaşların artık banka aracılığıyla ödeneceğini söyledi.

Soylu, Ortahisar ilçesine bağlı Beşirli Mahallesi'nde bir iş yerinin  açılışında yaptığı konuşmada, istihdam, büyüme ve rekabet konusunda son 15 yıldır  çok önemli adımlar atıldığını belirtti.
 
Her şeyin kamudan beklendiği bir dönemde olunmadığını ifade eden  Soylu, ''Gelişmiş ve gelişmekte olan bütün ülkeler, özellikle özel sektörün  dinamizmi, ortaya koyacağı tasarım, yaratıcılık ve bu konuda gerçekleştireceği  rekabetle büyümektedir. Bilişim sektöründen tarım sektörüne kadar, turizmden  sanayiye ve ticarete kadar birçok alanda özel sektörün ortaya koymuş olduğu  farkındalık ve yatırım çeşitliliği, bütün ülkelerin en önemli gücü olarak  seyretmektedir.'' diye konuştu.
 
 ''Türkiye bu treni kaçırmamıştır'' diyen Soylu, şöyle devam etti:
 
"Türkiye, kamu yatırımı yapması lazım geldiğinde kamu yatırımı yapmış,  ithal ikame yapması lazım geldiğinde ithal ikame yapmış, serbest piyasa  ekonomisine geçmesi lazım geldiğinde serbest piyasa ekonomisine geçmiş, dünya ile  rekabet gücünün artırılması gerektiğinde rekabet gücünü artırmıştır. Türkiye  kendi hayat yolculuğuna, yürüyüşüne böyle bir haritayla devam etme başarısını ve  kararlılığını ortaya koymuştur.''
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İstanbul'da dün gerçekleştirilen ve 64.  hükümetin icraatları, reformları ve taahhütlerinin görüşüldüğü toplantıda bir  araya geldiklerini anlatan Soylu, şunları kaydetti:
 
"Tekrar milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz anlayışı  gerçekleştiriyoruz. Sadece taahhütlerimizi yerine getirmiyoruz, bizden beklenen  ve yatırım ortamının yüreklenmesini sağlayan reformlarımızı da adım adım  gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gerek çalışma hayatıyla, gerek sanayide Patent  Kanunu ile gerek bu konuda atacağımız önemli adımlarla, gerek İş Kanunu ile ..  İfade etmek istiyorum ki Türkiye'de insanların yarına güvenle bakmasını  sağlayabilecek düzenlemeleri de gerçekleştiren adımları hep beraber atacağız.''
 
''Sosyal güvenlik sisteminde çok önemli adımlar gerçekleştirdik''
 
Bakan Soylu, Türkiye'nin bir taraftan kayıt dışıyla mücadele ettiğini  de belirterek, şu değerlendirmede bulundu:
 
''Türkiye bir taraftan kayıt dışıyla mücadele ediyor bir taraftan da  istihdamın artmasını sağlıyor. Bugüne kadar bir iş yerinde 10 kişiden fazla insan  istihdam ediliyorsa bunlar ücretlerini bankalar marifetleriyle ödüyorlar. Kayıt  dışıyla ilgili şimdi yine bir adım atabilmek ve bu konuda  bir adım daha öteye  geçebilmek için sayıyı 5'e düşürüyoruz. İşletmelerde 5 ve üstünde çalışanlar,  bundan sonra ücretlerini bankalardan alacaklar. Bu, Türkiye'de hem kayıt dışını  kayıt içine alabilmek hem de herkesin bir şekilde kayıt içinde olabilmesini  sağlayacak önemli adımlardan biridir. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde  yayınlanacak ve yürürlüğe girecektir.''
 
Çalışma hayatında, istihdam hayatında ve sosyal güvenlik sisteminde  çok önemli adımlar gerçekleştirdiklerini anlatan Soylu, "İlk 3 aylık eylem planı  içinde olan 17 ayrı eylemden 16'sını bakanlık olarak tamamlamış durumdayız.  Bunlardan tamamlayamadığımız kıdem tazminatıdır. Aslında o da tamamlanmak için  değil hem hazırlık yapmak hem de istişarelerinin oluşması için bu 3 aylık döneme  konulmuştu. Onda da ciddi hazırlıklar yapıyoruz." dedi.
 
Sosyal taraflarla görüşeceklerini ifade eden Soylu, şöyle dedi:
 
"Milletimizle görüşeceğiz, milletimizle bir arada olacağız. Toplumun  çeşitli kesimleriyle bir arada olacağız ve bu konuyu da milletimizle  paylaşacağız. İfade etmek istiyorum ki büyük bir heyecanla ve arzuyla 64.  hükümetle aldığımız bu sorumluluğu milletimizin destekleriyle yarına hep birlikte  taşıyacağız. Yerimizde durmadan, sürekli ileriye adım atarak ve Türkiye'nin  bizden beklentilerini karşılayarak millete olan sorumluluklarımızı yerine  getireceğiz.''
 
Soylu, yaşanan terör olaylarına değinirken de ''Son terörist bu  topraklardan bertaraf edilinceye kadar bu mücadele devam edecektir.'' dedi.
 
Bakan Soylu, konuşmasının ardından Vali Abdil Celil Öz, AK Parti  Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile seramik ürünler satacak iş yerinin açılışını  yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.