Bankalar kimlik krizini avantaja çevirdi

Bankalar kimlik krizini avantaja çevirdi
Kimlik bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı. Bankalar tedbir almak yerine müşterilerini arayıp ‘size sigorta’ yapalım demeye başladı.

Seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların kimlik bilgilerinin çalındığı haberleri bankalar için fırsat oldu. Tedbir alıp vatandaşı koruması gereken bankalar müşterilerini arayıp, "Bakın kimlik bilgileri çalınıyor, gelin size sigorta yapalım" diyerek para kazanma peşine düştü. 140 liradan başlayan fiyatlar isteyen bankalar vatandaşın korkusunu kullanıp 'vurgun' yapma peşinde.

'AHLAKSIZ TUTUM'

Vatandaş bankaya tedbir alıp almadığı sorduğunda ise bir tedbir alınmadığını ama sigorta poliçesi alırlarsa güvence geleceğini belirtiyor. Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, "Bankalar yangına düşen bu 50 milyon vatandaşı istismar ediyor. Bu da ticari bir ahlaksızlıktır. Zaten kendileri tüketicinin kişisel verilerini korumakla yükümlüdür.Bir de utanmadan bunun için tüketiciden para istiyorlar. Bankalar bu ahlaksız tutumlarından derhal vazgeçmeliler" dedi.

TEKLİFE BAK

Bankalar şu teklifi yapıyor: "Beyefendi biliyorsunuz haberlerde ortaya çıktı, kimlik bilgileri çalındı. Bu sebeple banka müşterilerimizin mağdur olmaması adına yeni bir sigorta poliçesi sunuyoruz. Sizin de bankamızda hesabınızın olduğunu gördük. Hesaplarınızın zarar görmemesi için 9 ay taksitle, sizi 1 yıllık çalınan kimlik bilgilerinden doğacak zarara karşı sigortalıyoruz."

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.