Gökyüzünde tanımlanamayan cisim iddiası

Gökyüzünde tanımlanamayan cisim iddiası
Antalya'nın Kemer İlçesi'ne tatile gelen 49 yaşındaki Murat Güre, gökyüzünde tanımlanamayan bir cisim gördüğünü iddia etti.

Fotoğraflarını çektiği cismin ışıklar saçtığını öne süren Güre, "Amatör olarak astronomiyle ilgileniyorum. Şu cisimdir diyecek bir durumum yok ama tanımlayamadık" dedi.

Eşi ve baldızıyla birlikte Kemer'e bir otele tatile gelen Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Araştırma Laboratuvarları Teknik İdarecisi Murat Güre, 3 Nisan günü otelin havuz başında otururken, saat 18.30 sıralarında baldızı Nalan Taşçı'nın uyarısı üzerine, deniz kıyısından yaklaşık 200- 300 metre ileride, 

yerden yaklaşık 300- 400 metre yükseklikte bir cisim olduğunu fark ettiklerini anlattı.

Tek bir yöne sabit ilerleyen cisme önce aldırış etmeyen Murat Güre, sonrasında cismin yön değiştirerek ışık saçmaya başladığını aktardı. Sonrasında fotoğraf makinesiyle cismin fotoğraflarını çektiğini kaydeden Murat Güre, "Ailemle birlikte otururken sahildeki direğin hizasından denizin üzerinde yaklaşık 200- 300 metre ileride parlak bir cisim gördük. Önce kuzeye doğru hareket etti. Dolayısıyla bir balondur diye umursamadık fakat geri gelince ve sabit durup ışıklar saçmaya başlayınca fotoğraf makinem yanımdaydı ve fotoğraf çekmeye başladım.

Yaklaşık 3- 4 poz fotoğraf çektikten sonra bu fotoğrafları yakınlaştırıp incelediğinizde bir cisim olduğunu fark ettik. Amatör olarak astronomiyle ilgileniyorum. Şu cisimdir diyecek bir durumum yok ama tanımlayamadık. Dolayısıyla bunu basınla paylaşmak istedim" diye konuştu.

1303236502426.jpg1302082641501.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.