Demirtaş'tan tarihi çark!

Demirtaş'tan tarihi çark!
7 Haziran'da Türkiye Partisi'yiz diyerek oy toplayan HDP Genel Eş Başkanı Demirtaş şimdi ''Biz böyle bir şey kastetmedik'' dedi.

HDP Genel Eş Başkanı Selahattin Demirtaş 7 Haziran seçimlerinde Biz Türkiye partisiyiz diyerek oy oranını arttırmıştı. HDP'nin İstanbul'da ki kongresinde Demirtaş alay edercesine dediklerini inkar etti. 

İTİRAFTA BULUNDU

HDP İstanbul İl Örgütü 1. Olağanüstü Kongresi Selahattin Demirtaş ve diğer partililerin katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapıldı. Kongrede konuşan Selahattin Demirtaş HDP’ye oy verip pişman olanlarla adeta alay etti.

'Türkiye Partisiyiz' diye herkesi kandırdığını itiraf eden Selahattin Demirtaş, ''HDP bizi kandırdı diyenler; HDP daha önce hepimiz tek dil, tek millet olacağız mı diyordu? Ezilenlerin ortak partisi olarak tarih yazıyoruz. Tek dil, tek ırk diyen partiler Türk ırkçı partisi, Türk kemalist partisi, Türk İslami partisi olabilir ama Türkiye partisi olamaz. Onların kastettiği Türkiye'lilik faşistliktir. Ortak vatan dememizin sebebi Kürdistan'ın Türkiye'ye taşınmış olmasıdır. Türkiye'de büyük Kürt yoğunluğu olmasıdır. HDP ortak vatan diyorsa Kürdistan'ın en büyük parçasını bu ülkeye kattığı içindir. Gönülsüz veya gönüllü'' şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum