109 BlackHawk Türkiye’de üretilecek

109 BlackHawk Türkiye’de üretilecek
Genel Maksat Helikopter Projesi’ kapsamında 109 BlackHawk (Kara Şahin) Türkiye’de üretilecek.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Skorsky arasındaki ‘Genel Maksat Helikopter Projesi’ kapsamında 109 BlackHawk (Kara Şahin) Türkiye’de üretilecek. Anlaşma kapsamında TUSAŞ, ASELSAN, TEI ve ALP Havacılık AŞ dışındaki yerli firmalara da iş payı verilecek. Skorsky’nin üretim yeri ise Ankara veya Eskişehir olarak düşünülüyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ABD programı kapsamında Skorsky’i ziyaret etti. Burada fabrikayı gezen Işık, incelemelerde bulundu. Işık, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Skorsky arasındaki “Genel Maksat Helikopter Projesi” kapsamında 109 BlackHawk (Kara Şahin)  helikopterinin Skorsky lisansı altında Türkiye’de üretileceğini belirterek, “Skorsky ilk defa bu projeyle uluslararası satışlarda Türk sanayisi iş payı çerçevesinde, Türkiye’deki yerli sanayi kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi” dedi.

IŞIK SKORSKY’İ İNCELEDİ

Şirket ve üretilen helikopterler hakkında yetkililerden bilgi alan Işık, incelemelerinin ardından yaptığı açıklmada firmanın Türkiye ile ilgili çok ciddi bir işbirliği yaptığını söyledi. Işık, SSM ile Skorsky arasındaki “Genel Maksat Helikopter Projesi” kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulan 109 genel maksat helikopterinin, tedarik edileceğini bildirdi. Projenin ana yüklenicisinin Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ana alt yüklenicisinin Skorsky, yerli alt yüklenicilerinin ise ASELSAN, Tusaş Motor Sanayii AŞ (TEI) ve ALP Havacılık AŞ olduğunu belirten Işık, anlaşma kapsamında BlackHawk helikopterlerinin Skorsky lisansı altında Türkiye’de üretileceğini kaydetti.      

Işık, Türkiye ve Skorsky arasında gelişen işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Skorsky ilk defa bu projeyle uluslararası satışlarda Türk sanayisi iş payı çerçevesinde, Türkiye’deki yerli sanayi kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi” diye konuştu.

PARÇALAR ANKARA’DAN

Bakan Işık, “Fabrikadaki incelemelerimizde gördüğümüz tablo bizi gururlandırdı. Skorsky’nin en kritik parçalarının Ankara ve Eskişehir’de üretildiğini görmekten ve Türkiye ile güçlü bir işbirliği yapmış olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. İstiyoruz ki daha çok Türk firma onlara mal üretip satabilsin” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum