Davutuoğlu: Şanlıurfa hak etmiştir

Davutuoğlu: Şanlıurfa hak etmiştir
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da GAP Spor Salonu'nda Şanlıurfa'nın Kurtuluş Yıldönümü'' programında konuştu.

 

 

Size yüce Meclis'imizden ve rabbimizden bir hediye ile geldik. Baktık Şanlıurfa'nın gecikmş bir hakkı var İstiklal Madalyası hakkı. Bizden bunu talep eden Şanlıurfa gençliğine teşekkür edeiyorum. Bu hediye için arkadaşlara gerekli talimatı verdik. Çok kısa süredem Meclisimiz tam bir mitabakatla bu kararı verdi.

ŞANLIURFA BUNU HAKETMİŞTİR

Şanlıurfa bunu haketmiştir, ve nihayet önüne gelen bu kararı hiç gecikmeden onaylayan Şanlıurfa'ya bu hediyeyle gelmemizi sağlayan sayın Cumhurbaşkanı Eroğan'a teşekkür ediyorum. Arkadaşlar bu bir tesadüf değildir. Eğer insanlar onun aşkıyla onun davası için bir araya gelmişse işte hediyesi ile bizi şereflendirdi. Rabbimiz'e hamdolsun, Şanlıurfaya şükran olsun.

TEKBİR SESLERİ ARŞA ULAŞTI

Şamlıurfa diyardında ateş suya dendi, ateş imanla yenildi. İşte ozaman beri Şanlıurfa peygamberler şehridir, iman şehridir. Küfür ateşine karşı iman ateşini yaktı. Burada hep iman ile yükselen tekbir sesleri arşa ulaştı.

İNŞALLAH BİRGÜN HALEP, RAKKA VE ŞAM ÖZGÜR OLACAK 

Bugün 520 bin kardeşine ev sahipliğini yaparken Şanlurfa'da doğan istiklal aşkının Halep'te de doğmasını istiyoruz. İnşallah birgün Halep'te Rakka'da Şam'da özgür olacak.

İSTİKLALİMİZİ SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ

Aziz Urfalılar fitne ateşine karşı kardeşilk aşkını ayağa kaldırmaya var mısınız? Al bayarağı ilelebet bu topraklarda dalgalandırmaya var mısınız? İşte bu bölücülere, bu teöristlerin fitne ateşine karşı 23 Temmuz'dan beri şanlı bir mücadele yürürtüyoruz. Son iki ay içinde Güneydoğu ve Doğu'da buluştuk. İşte burada Şanlıurfa'da bir kez daha haykırıyoruz. Biz istiklalimizi sonuna kadar koruyacağız.

ŞANLIURFA'YI AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Şanlıurfa'ya nice hizmetler getirdik. Şanlıurfa'nın havaalanını yeniledik. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni açtık. Yanı başımızda Suriye'de şehirler yıkılırken, biz Şanlıurfa'yı ayağa kaldırıcaz. Şanlıurfa işte bizim vizyonumuz buyken bu bölücüler yolumuz kesmeye çalışıyor. Onlar istilacı ordulardan daha kuvvetli değil. Bu hainleri bu alçakları Şanlıurfa'ya yaklaştırmadığınız için sizlere teşekkür borçluyuz. Onun için Bakanlar Kurulu ile huzurunuzdayız. 78 milyonun aşkıyla buradayız.

YAŞASIN İSTİKLAL AŞKI, HÜRRİYET AŞKI

Yaşasın Şanlıurfa'nın istiklal aşkı, yaşasın Şanlıurfa'nın hürriyet aşkı, yaşasın Şanlıurfalılar. Allah bu istikal madalayasını Şanlıurfa'nın üstünden hiç eksik etmesin. Allah yar ve yardımcınız olsun, allaha emanet olun. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELGRAF GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye tebrik telgrafı gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.