Oruçluyken şehit düştü

Oruçluyken şehit düştü
Nusaybin'de şehit düşen bomba imha uzmanı Erkan Başpehlivan’ın, şehit düştüğü gün oruçlu olduğu öğrenildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 4 gün önce şehit düşen evli ve 2 çocuk babası bomba imha uzmanı Erkan Başpehlivan’ın şehadetinden 2 gün önce telefonda görüştüğü ablası Belgin Ekmekçioğlu’ndan Amasya çöreği istemesi üzerine abla, çörekleri hızlı bir şekilde ulaştırmak için Amasya Emniyet Müdürlüğü’ne giderek durumu anlattı.

KUTULAR ULAŞTIĞI GÜN ŞEHİT DÜŞTÜ

Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Belgin Ekmekçioğlu’ndan durumu dinlemesinin ardından harekete geçerek çöreklerle birlikte okuldaki öğrencilerin asker ve polisler için yazdıkları şiirleri de otobüsle Mardin’e gönderdi. Ancak kutular Mardin’e ulaştığında Erkan Başpehlivan’ın şehit olduğu ortaya çıktı.

O GÜN ORUÇLUYDU

Kutuların orada görev yapanlara ulaştığı gün Erkan Başpehlivan’ın şehit olduğunu öğrendiklerini belirten Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, o gün oruçlu olduğu öğrenilen Başpehlivan’ın şehadet haberini şehit özel harekat polisi İdris Bolat için düzenlenen mevlidin ardından aldıklarını söyledi. Artunay, "Hepimiz gerçekten diğer şehitlerimize üzüldüğümüz gibi bu arkadaşımıza da çok üzüldük. Bizim bildiğimiz ablasıyla konuştuğu zaman çeşitli yardım malzemelerinin gideceğini öğrenince özellikle Amasya çöreği istediğini kendilerinden duymuştum. Bu vesileyle de Nusaybin’e göndermek istediler. Son isteği miydi bilmiyoruz ama yiyip yemediği konusu da gerçekten apayrı bir üzüntü kaynağı" diye konuştu.

e_1149.jpge_2727_2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum