Müdür yardımcısı haksız mı?

Müdür yardımcısı haksız mı?
Malatya'da bir okulun müdür yardımcısının sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar Chp'yi ve malum medyayı rahatsız etti!

Yeşilyurt ilçesine bağlı Gazi Anadolu Lisesi’nde Müdür Yardımcısı N.T.’nin soysal medya hesabından kız ve erkek öğrencilerin birlikte halk oyunu oynamasına tepki gösterdiği iddiası velilerin tepkisine yol açtı. Sabah erken saatlerde okul önünde toplanan bir grup veli, müdür yardımcısının paylaşımını kınadı.

Veliler adına bir konuşma yapan Hasan Özdemir, “Anadolu’da olduğu gibi diğer dünya ülkelerinde, yöresel olarak icra edilen, hatta yarışmalar ve festivaller düzenlenen, sanat ve sporu içi içe buluşturan halk oyunlarının bir eğitimcisi olmasına rağmen bunun zina olduğu ve çirkin bir üslupla insanları provoke eden birisinin çocuklarımızın eğitim gördüğü bir okulda istemiyoruz” diye konuştu.

Veliler Okul Yöneticisi N.T.'nin okuldan uzaklaştırılmasını isteyerek basın açıklamasına son verdiler.

N.T.’nin iddia edilen sosyal medya paylaşımı ise şöyle:

“Allah aşkına şu güzelim memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli halk oyunu maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunları adı altında halt oyunları oynatılıyor. Hangi baba 16-17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin diz dize göz göze sarmaş dolaş halk oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen baba buna izin verir mi? Bence de vermez. Bu şekildeki bir halk oyununun neresi İslam'a uygun? Geleneksel kıyafetler giyince bu durum helal mi oluyor? İslam’daki zina mevzusunu iyi okumalı ey analar babalar”.

CHP VE MALUM MEDYA BU SÖZLERDEN RAHATSIZ OLDU!


Müdür yardımcısının sosyal medyadan yaptığı bu anlamlı mesaja malum medya ve CHP'den tepki yağdı.

Hürriyet ve Sözcü gazetelerinin internet siteleri haberi manşetlerine taşırken CHP'li Ağbaba ise basın toplantısı düzenleyerek bu durumun gayet normal olduğunu belirtip müdür yardımcısını 'hasta ruhlu' olarak niteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum