Rıdvan Dilmen'den bomba tahmin ve penaltı yorumu

Rıdvan Dilmen'den bomba tahmin ve penaltı yorumu
NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında konuşan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Bursaspor maçını yorumladı.

NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında konuşan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Vodafone Arena'daki ilk maçında Bursaspor'u 3-2 mağlup ettiği maçı yorumladı. Rıdvan Dilmen, hem Şenol Güneş'i hem de Beşiktaş'ı överken, şampiyonluk için de yüzde verdi: "Fenerbahçe derbiyi kazanamazsa, Beşiktaş'ın şansı %80'e çıkar."

Önce penaltı dedi

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen Beşiktaş- Bursaspor maçındaki penaltı ile ilgili konuştu. Dilmen, önce hakemin yanlış karar verdiğini söyledi ancak görüntüleri tekrar izlediğine bu defa hakemin doğru karar verdiğini söyledi
 
Maç sonucunu canlı yayında yorumlayan ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen penaltı kararı dışında genel olarak iyi kararlar verdiğini söyledi.
 
Daha sonra görüntüleri tekrar izleyen Dilmen:' Pozisyonu tekrar izledim. Bir müdahale var. Beşiktaş'ın penaltısında hakem doğru karar vermiş' dedi.
 
İşte Rıdvan Dilmen'in o sözleri:

"Rekabet vardı"

"Ligin sonu yaklaştıkça, zirvede sadece iki takım kalınca, heyecan da arttı. Bursaspor'da alttan bir göz kırpıyor Avrupa Ligi'ne. Kazansa puan farkı 4'e düşecekti. Hala da gidebilir. Bir de Beşiktaş-Bursa rekabeti vardı. Fenerbahçe yenilmiş. Yeni stat yapılmış."

"Bursaspor'un direnci arttı"

"Beşiktaş'ın maçı riske ettiği tek bölüm, son anlar oldu. O ara dördüncüyü bulup rahatlayabilirdi. Ama 3-2 oldu ve Bursa'nın direnci arttı."

"Riskli bir karar"

"Serdar'ın oynatılması riskli bir karar. Antrenör en iyi kararı vermiştir. Kaldı ki geçen hafta kötü oynamıştı Beck. Serdar'ı hiç kullanmadı. Riskli bir karardı ama antrenman performansına güvendi heralde. İlk yarıda da iyi oynadı Serdar. Ama ikinci yarıda düştü."

"Şenol Hoca 'tüh' dedi"

"Soldaki İsmail'in düşüşü de devam ediyor. Necip'i orta sahaya alması doğru karardır. Hatta "tüh" dedi. Çünkü 3-1'ken alacaktı. Ama gole yakalandı."

"Kör dövüşü oldu"

"Beşiktaş'ın tedirginliği maç. Kaliteli maç, kör dövüşüne dönüştü. Beşiktaş çok kaliteli işler yaptı ama sonra geçen haftaki futbola döndü."

"Bursa, taraftarı da tedirgin etti"

"Bursaspor, şampiyon bir takım. Bu onlara çok güven vermiş. Ligde ne kadar kötü olurlarsa olsunlar, oynuyorlar. Bugün çok kolay bir ortam yoktu. 45 bin seyirci, baskı altındasınız ama seyirciyi de tedirgin ettiler."

"Ritmi bozuldu"

"Beşiktaş'ın 3-1'den 4-1'e getirememesi ve gol yemesi, takımın ritmini bozdu. Yorgunluğun üstüne mental yorgunluk girdi. Maçtaki en kritik anlardan biri de Deniz'in direkten dışarı çıkan topu. Heyecanlı maç izledik. Tansiyonu yüksekti. Bursa bu maçları sever."

"Bilardo masası gibi zemin"

"Zemini çok beğendim. Bilardo masası gibi. Top sekmiyor. Atılan gollerde de bunu gördük. Teknik, iyi futbolcu, önemli ama psikolojik şartlar hep ön plana çıktı."

"4-1 de olurdu"

"Beşiktaş geçen hafta fırsatı kullanamadı. Bunun verdiği baskı da var. 3-1'den sonra Quaresma eveleyip gevelemese 4-1 de olurdu."

"Önce güzel futbol, sonra kavga"

"Tolga topu oyuna soktuğu anda hakem oyunu bitirdi. O anda Quaresma koşu yapmıştı, rakip de geldi. Hakemin verdiği karar doğru. İkisine de ikinci sarı kart normal karar. Bursaspor'u da canlı, diri, istekli gördüm. 60 dakikası kaliteli, geri kalanı kalite dışında sertliğin ve kavganın olduğu bir maç izledik."

"İsmail daha erken çıkmalıydı"

"İsmail biraz yorgun ve telaşlı. Daha olgun bir oyuncu değil. Bir de çok ara verdi. Şenol Güneş'in değişiklikleri bence çok iyiydi. Gomez'i Cenk'le değiştirebilirdi. İsmail'i bence 10 dakika önce çıkarması lazımdı. Haftaya yine de İsmail ile başlamalı."

"Fenerbahçe kazanamazsa Beşiktaş %80..."

"Çok enteresan bir lig yaşıyoruz. Fenerbahçe derbiyi kazanamazsa, Beşiktaş'ın şansı %80'e çıkar. Ama Fenerbahçe kazanırsa %60'a %40 yine Beşiktaş'ın avantajı olacak. Yani %100 kazanmalı Fenerbahçe. Kazansa bile Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında Konyaspor'un 4, Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde kalmış durumda. Oyunsal anlamda Fenerbahçe de Beşiktaş da düşüşte."

"Fenerbahçe'nin düşüşü başlar"

"Fenerbahçe 3 puan önde olsa, İsmail gibi veya diğer oyuncular gibi telaşlı olmaz. Liderliğini koruyabilir. Bu maç, derbiyi final haline soktu. Yenemediği halde, Fenerbahçe'nin düşüşü başlar."

"Fenerbahçe daha çok puan kaybeder"

"Ligin bitimine 6 hafta kaldı. Fenerbahçe çarşamba günü kaybederse, oyuncular da bırakırlar. Anca kazanırlarsa ayağa kalkabilirler. Bu Beşiktaş puan kaybedecek anlamına gelmiyor, asıl Fenerbahçe daha çok puan kaybeder."

"Daha sakin olması lazım"

"Beşiktaş'ın daha sakin olması lazım. Çok pas yapan bir takım olursa, Beşiktaş kazanamayabilir. Sakin takımlara pas yarar. Quaresma gibi oyuncuların öyle hareketler yapmaması lazım. Haftaya eksik kaldı."

"Bursaspor bir marka"

"Bursaspor, herkes için tehlikeli bir takım. Kadrosu iyi de olsa kötü de olsa Bursa marka oldu. Her yerde çata çat oynayabilir."

"Beşiktaş bu zemine uygun"

"Beşiktaş evinde olduğunu hissetmeye başlamıştı. Artık ev sahibi. Bugün Bursa da deplasmana geldiğini hissetmiştir. Beşiktaş'ın 2.5 yıldır dışarıda oynamasının da artısı olmuştur. Beşiktaş bir de bu zemine uygun takım. Burada yaratabilen oyuncuyla çok iş yapar Beşiktaş." (Sporx)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.